10 augusti 2023

Hammarby förlänger med Markus Karlsson

Annons
banner
Annons
banner

Hammarby är överens med Markus Karlsson om en förlängning. Det nya kontraktet sträcker sig över hela säsongen 2027.

19-årige Markus Karlsson kom till Hammarby redan vid fem års ålder och har sedan dess fortsatt resan i sin moderklubb. Genom åren har han avancerat genom akademin där han representerat P17, P19 och HTFF. Ytterbacken är även väletablerad i landslagssammanhang där han senast representerat Sverige med U19-laget. Sedan starten av denna säsong har han tagit klivet upp i A-laget där den allsvenska debuten gjordes 25 maj mot Degerfors på bortaplan och inte bara blev det debut utan även det första allsvenska målet för Karlsson.

– Det känns otroligt stort att få möjligheten till att förlänga med Bajen. Jag känner att jag utvecklas som spelare och person för varje dag som går. Hammarby är en perfekt miljö för mig och jag njuter verkligen när jag tar på mig den grönvita tröjan. Jag ser fram emot att dela min framtid med Bajen och uppnå framgångar på planen, säger Markus Karlsson.

– Vi är oerhört stolta och glada över att ha nått den här överenskommelsen med Markus. Born and raised via akademin, HTFF och nu en regelbunden A-lagsspelare. Den optimala resan för en ung spelare i Bajenland. Nu ska resan fortsätta och jag är helt övertygad om att Markus kommer fortsätta utvecklas till en oerhört bra fotbollsspelare i framtiden. Att investera i våra egna spelare sätter vi ett stort värde på. Markus är, utöver en oerhört bra och talangfull fotbollsspelare, dessutom ett stort föredöme för andra spelare med sin personlighet och oerhört professionella inställning, säger Mikael Hjelmberg.

Foto: Bildbyrån

Nyheter

Herr