toggle menu

Hammarby förlänger med Pablo Piñones-Arce – "Väldigt ärad och glad "

Av Redaktionen, Publicerat för 9 månader sedan.

Pablo Piñones-Arce som nu är inne sin 15:e säsong i Hammarby Fotboll, varav den tredje som ansvarig huvudtränare för damlaget, har skrivit på ett tillsvidareavtal som träder i kraft omgående. Det tidsbestämda avtalet som skulle löpt ut efter säsongen skrivs nu om till ett tillsvidareavtal efter en tids diskussioner. Det innebär att relationen mellan Pablo och Hammarby Fotboll förlängs på obestämd tid framåt.

 

– Pablo har tillsammans med sina tränarkollegor levt upp till våra högt ställda förväntningar kring vårt damlag. Resan vi är inne på har bara börjat och enligt vår mening är Pablo rätt person att fortsätta leda det arbetet framåt. Med de ambitioner vi har, där vi inom de närmsta åren ska utmana om titlar i Sverige och ta oss till Europa, krävs en chefstränare med full dedikation och högsta professionalitet för uppdraget – och det har Pablo, säger Mattias Fri, ordförande i Hammarby Fotboll, som fortsätter:

 

– Att det blir ett tillsvidareavtal har grundat sig i att vi har varit väldigt överens om den strategi som ligger för de kommande åren och att Pablo uttryckt en tydlig ambition om att vara med på hela den resan, säger Fri.

 

– Senaste åren har vi jobbat väldigt målmedvetet med strategin kring damlaget och för mig är såklart huvudtränaren en viktigt pusselbit. Jag tycker vi har seriens bästa tränare och jag är mycket glad över att få fortsätta samarbetet med Pablo. Detta visar återigen på att klubben är bestämd i sin målmedvetna satsning mot toppen, säger sportchef Johan Lager. 

 

Pablo har gett Bajen ledningen borta mot Malmö FF – och fotot är nästan på dagen 20 år gammalt (Bildbyrån)

 

Pablo Piñones-Arce, bördig från Botkyrka och född 27 augusti 1981, började spela fotboll i Tumba-klubben O’Higgins och kom efter tonårsspel i bland annat Sirius och BP till Hammarby från Venezia under guldsäsongen 2001. Efter fem och ett halvt år med 20 mål på 95 allsvenska matcher fortgick karriären i danska Vejle, BP och Öster innan Pablo återvände till Bajen inför 2014 års säsong. Med tio mål bidrog anfallaren till att klubben kunde kliva upp i Allsvenskan.

 

Efter ett år i finrummet lades fotbollspjucksen på hyllan. 2016 tog Piñones-Arce en roll som players manager i Hammarbys herrstab och under hösten 2019 verkade han som huvudtränare i samarbetsklubben IK Frej. Den 23 december 2019 presenterades han så som ny huvudtränare för Bajens damer och nu står det alltså klart att det blir en fortsättning på detta uppdrag.

 

– Jag är otroligt glad över att vi kommit överens. Och jag brukar säga att när två parter vill samma sak är det inte så svårt att komma överens. Jag tycker att jag har fått de förutsättningar jag har behövt för att dels ta steg i min utveckling och dels för att nå de målsättningar som vi har satt upp. Det finns andra klubbar som har jobbat med den här anställningsformen och det är såklart en trygghet. Återigen är jag väldigt ärad och glad över att få den här möjligheten. Man har varit med om väldigt mycket under de här åren – och nu får vi hoppas på att jag gör det tillräckligt bra, så att det blir många fler år också.

 

– Jag känner väldigt mycket för Hammarby. Jag har varit med om väldigt många fina saker, men klubben har också varit väldigt bra på att ta hand om mig när jag har gått igenom svåra perioder i livet. 15 år, då hinner man gå igenom både bra och sämre perioder. Jag har skaffat familj under tiden jag har varit i Hammarby. Jag har tyvärr också haft tyngre perioder – från november 2020 när min mamma gick bort till nu strax innan uppehållet när min pappa gick bort. Det har varit väldigt mycket upp och ner, och man blir ju känslosam, för 15 år är väldigt lång tid att få verka i en klubb.

 

– Man tänker oftast tillbaka på alla de fina minnena, men man har också fått gå igenom tyngre perioder och då är jag glad att jag fått vara här under de tyngre perioderna. För det blir ju lite av en andra familj här, för man umgås med väldigt många och arbetar väldigt nära många här; jag tror att jag har en relation med alla på något sätt. Allt från Kefa och “Malle” som varit här sedan jag kom första gången, till Martí som kom nu inför den här säsongen och som är väldigt bra på att sätta sig ner och prata. Alla har ju en del i min historia i Hammarby.

 

 

Under fredagsmorgonen släpps veckans Just idag-avsnitt – en drygt två timmar lång sittning – med Pablo där vi går på djupet kring karriären, både som spelare och ledare, samt framtiden med Hammarby. 

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS