13 juli 2023

Hammarby förlänger med Vilde Hasund

Hammarby är överens med Vilde Hasund om ett nytt kontrakt som sträcker sig över säsongen 2025.

– Vilde har visat i sina bästa stunder att hon är en allsvensk klasspelare. Vi är mycket glada över att hon väljer att stanna hos oss och tillsammans kan vi skapa nya framgångar, säger sportchef Johan Lager.

Åheim-bördiga Vilde Hasund är inne på sitt andra år på Södermalm och anslöt som nybliven liga- och cupmästare med IL Sandviken (numera SK Brann). I fjol startade den norska yttern samtliga matcher i OBOS Damallsvenskan med åtta baljor på målkontot och i augusti månad toppades formen så pass att hon utsågs till månadens spelare i serien. I år har konkurrensen i offensiven hårdnat, men det har inte hindrat den spelskickliga 26-åringen från att spela avgörande roller – ta bara inhoppet i paus i cupfinalen som exempel.

– Jag känner glädje och stolthet över att ha skrivit på ett nytt kontrakt, och det känns väldigt rätt att stanna kvar i Bajen. För mig finns det ingen bättre miljö att vara i just nu. Det är en fantastisk klubb att spela och utvecklas i och jag njuter varje gång vi spelar inför våra supportrar. Vi har mycket spännande på gång och är på en resa som bara har börjat. Jag ser fram emot att ta nya steg och vinna fler titlar här, säger Vilde.

Klicka här för att köpa biljetter till hemmaderbyt mot Djurgården på Tele2 Arena 10 september!

Nyheter

Dam