ANNONS

Hammarby Fotboll AB genomför omfattande lönesänkningar till följd av coronakrisen

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 8 månader sedan.

Konsekvenserna av coronakrisen har som bekant tvingat Hammarby Fotboll att vidta en rad ekonomiska åtgärder. En följd av den uppskjutna seriestarten, och att det med största sannolikhet blir spel utan publik när serien väl drar igång, har nu lett till att klubben nått en överenskommelse med spelare, ledare och övriga medarbetare om lönesänkningar.

 

I takt med att situationen med coronaviruset drar ut på tiden blir de ekonomiska konsekvenserna för Hammarby Fotboll AB alltmer påtagliga och allvarsamma. Att det kommer att bli spel utan publik när säsongen väl drar igång är mer eller mindre ett faktum, i värsta fall kan större delar av säsongen komma att spelas utan publik. Det kortsiktiga intäktsbortfallet för klubben riskerar att bli omfattande. Som en del i det ekonomiska åtgärdsarbetet har klubben nu kommit överens med spelare, ledare och medarbetare angående lönesänkningar under 2020.

 

– Vi arbetar utifrån ett par olika scenarier beroende på när vi kan komma igång med full publik på våra matcher. I bästa utfallet räknar vi med ett intäktsbortfall på ca 15 miljoner och i värsta fall med ett bortfall på 65–70 miljoner kronor för 2020, berättar HFAB:s vd Henrik Kindlund.

 

Lönesänkningar på 10-20 procent
Sedan mars månad har Hammarby Fotboll arbetat både med kostnadssidan i bolaget och med kassaflödet. Klubben har sagt upp en mängd samarbetsavtal och konsultavtal, och sedan början av april är samtliga medarbetare korttidspermitterade. I veckan nådde så Hammarby Fotboll en överenskommelse med spelare, ledare och de anställda på kontoret om en lönereducering på 10 till 20 procent beroende på hur mycket man tjänar.

 

– Spelare, ledare och övriga anställda som tjänar över 55 000 kronor per månad går ner 20 procent i lön, de som tjänar 10 000–55 000 kronor i månaden går ner 15 procent i lön, och de som tjänar under 10 000 kronor i månaden går ner 10 procent i lön. Lönereduceringen är kopplad till de olika scenarier vi har arbetat fram, vilket i praktiken innebär att vi börjar med en tremånadersperiod som börjar i juni. Om vi mot förmodan inte kan ha full publik från september så förlängs lönereduktionen automatiskt fram till det datumet vi antingen har full publik på våra matcher eller att säsongen är slut, säger Henrik Kindlund, och avslutar:

 

– Det här innebär en stor kostnadsbesparing för oss och jag är glad och stolt över att våra spelare och medarbetare har varit så öppna och villiga att ta den här smällen för att bidra till att klubben klarar den här situationen så bra som bara möjligt.

 

Tillsammans är vi Hammarby.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS