toggle menu

ANNONS

Hammarby Fotboll AB korttidspermitterar samtlig personal

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Liksom som övriga klubbar inom svensk fotboll har Hammarby Fotboll beslutat att korttidspermittera samtlig personal, inklusive spelare och ledare i damernas och herrarnas A-lag. Däremot omfattas inte personal och ledare inom Hammarby IF Fotbollförenings verksamhet av korttidspermitteringarna.

 

 

Som en följd av coronaepidemins konsekvenser har Hammarby Fotbolls ledning alltså tagit beslutet om korttidspermittering.

– Vi har naturligtvis följt utvecklingen kring coronaviruset och ser att det här kommer att ge tydliga ekonomiska konsekvenser för oss. Det är för tidigt att dra några exakta slutsatser kring hur mycket det här kommer att påverka oss ekonomiskt, men verksamheten är i princip satt på paus nu och då anpassar vi vår organisation efter det läget, säger Hammarby Fotbolls vd Henrik Kindlund.

 

 

Hur ser det ekonomiska läget ut för klubben i nuläget?
– Just nu har vi kontroll på kassaflödet fram till i sommar, även om det är tufft på grund av de uteblivna publikintäkterna så ser det ändå okej ut. Vi får stort stöd av våra supportrar och sponsorer vilket är väldigt positivt. Sedan har också spelarna i herrarnas A-lag gått med på att avstå runt 50 procent av sina löneutbetalningar fram till sommaren vilket också hjälper oss rejält när det gäller kassaflödet. De pengarna som spelarna avstår under våren kommer vi att betala ut senare under sommaren, säger Kindlund och fortsätter:

– Som vi sagt tidigare är det ett tufft läge för alla i samhället, både för individer och organisationer. Vi kämpar på och hoppas att situationen förbättras och att vi kan komma igång och spela matcher med publik under sommaren.

 

 

Vill du stötta Hammarby Fotboll i det här tuffa läget finns möjligheten att köpa stödplåt. 50 kronor per biljett är priset, swisha till nr 123 155 64 71.

 

 

Tillsammans är vi Hammarby.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS