toggle menu

Hammarby Fotboll fixar jobb till personer över 50 år

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

Den 8 november arrangerade Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen föreningens första ”Karriärsdag” där målgruppen för initiativet var unga vuxna mellan 18–29 år. Dagen genomfördes på Tele2 Arena med totalt 82 deltagare som matchades ihop med klubbens affärsnätverk. 17 av dessa deltagare har nu en arbetsplats att gå till. Den 28 februari är det dags för den andra karriärsdagen i Samhällsmatchens regi. Denna gång har dagen ett uttalat fokus på äldre arbetssökande över 50 år. Initiativet genomförs tillsammans med Arbetsförmedlingen Globen och på informationsträffen i onsdags kom det 534 personer där uppemot 80 personer anmälde sig till karriärsdagen – den första timmen.

 

– Från början planerade vi att ha ett eller två karriärsinitiativ per år inom Samhällsmatchen, men med tanke på utfallet av den första karriärsdagen och att Stena Fastigheter Stockholm klivit in som huvudpartner kommer vi kunna göra fler insatser än planerat. Därför riktar vi ett stort tack till vår huvudpartner som gör detta möjligt, säger Abel Abraham, CSR-ansvaring för Samhällsmatchen och Hammarby Fotboll.

 

Fokus på arbetssökande över 50 år

Deltagande företag som är med på karriärsdagen måste ha ett uttalat rekryteringsbehov och denna gång ligger fokus på den äldre generationen. Initiativet genomför tillsammans med Arbetsförmedlingen Globen.

 

Skyhögt intresse

På informationsträffen, i onsdags den 20 februari, kom det 534 personer och på mindre än en timme hade närmare 80 personer anmält sig som deltagare.

 

– Vi tycker det är viktigt att man inte glömmer bort den äldre generationen. Hammarby är en familj och förening för alla med en fantastisk förmåga samla människor över generationsgränserna. Vi tror även att personer över 50 år har mycket kvar att ge i arbetslivet och det ska vi bevisa den 28 februari.
säger Abel Abraham.

 

Under karriärsdagen kommer deltagarna få en inspirationsföreläsning, en arenavisning och delta i en jobbmässa där de får träffa företagen och presentera sig, samt söka jobb.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS