toggle menu

ANNONS

Hammarby Fotboll hedrar minnet av Ebba på tvåårsdagen

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

Den 7 april 2017 drabbades Stockholm av ett hemskt terrorattentat på Drottninggatan som fick till följd att fem människor avled och flera skadades allvarligt. En av de som omkom i terrordådet var 11-åriga Ebba, som var aktiv i Hammarby Bordtennis och medlem i Hammarby IF. Hemmapremiären i Allsvenskan den 7 april, där Hammarby möter Kalmar, är på dagen exakt två år efter att Ebba omkom och därför kommer stiftelsen Svenska Hjärtan, som grundades till minnet av Ebba, att dela ut Stipendiet Ebbas Hjärtan till en person inom Hammarby Bordtennis där Ebba var aktiv. Stipendiet delas ut i samarbete med Hammarby Bordtennis.

 

Som en följd av terrorattentatet så startades Stiftelsen Svenska Hjärtan, till minne av Ebba. Stiftelsen grundades av Ebbas pappa Stefan som alltså nu inleder ett samarbete med Hammarby Bordtennis, där Ebba var verksam som spelare och medlem. Samarbetet innebär bland annat att Hammarby Bordtennis delar ut Stipendiet Ebbas Hjärtan till en person inom föreningen.

 

Hammarby Fotboll vill uppmärksamma samarbetet och samtidigt hedra minnet av Ebba i samband med Hammarby Fotbolls hemmapremiär i Allsvenskan 2019, som spelas på dagen (7 april) exakt två år efter att Ebba gick bort.

 

Ebbas pappa Stefan är initiativtagare och grundare av Stiftelsen Svenska Hjärtan, vars syfte är att sprida ett positivt budskap och uppmärksamma personer som får andra att må bättre. Eftersom Ebba var medlem i Hammarby IF och aktiv i Hammarby Bordtennis kändes det angeläget för Hammarby Fotboll att vara med och sprida budskapet om stiftelsen och arbetet med den.

 

– Varje år inför hemmapremiären avsätter vi en stund för att minnas våra vänner, bröder, systrar och nära som lämnat oss under det gångna året. Eftersom Ebba var en av oss, medlem i föreningens och aktiv i Hammarby Bordtennis så känns det fint att få i samband med denna tradition få hedra hennes minne och sprida ett positivt budskap i hennes ära. Vi är väldigt glada och stolta över att Hammarby Bordtennis och Svenska Hjärtan vill dela den här dagen med oss, säger Markus Nilsson, vice vd i Hammarby Fotboll. 

 

Stiftelsen Svenska Hjärtan kommer i samband med hemmapremiären den 7 april att dela ut ett stipendium tillsammans med Hammarby Bordtennis, som kommer att gå till en person som är medlem i Hammarby IF. Även Kennedy Bakircioglu kommer att finnas på plats, vid sidan om Ebbas pappa Stefan och representanter från Hammarby Bordtennis för att dela ut stipendiet.

 

– För mig är Hammarbys hemmapremiär årets tuffaste dag eftersom det just är den 7 april då Ebba gick bort från mig. Att få tillbringa den dagen med 32 000 åskådare på Tele2 arena känns riktigt bra. Och att samtidigt få dela ut stipendiet Ebbas Hjärtan tillsammans med Hammarby och Kennedy är oerhört betydelsefullt för mig, säger Stefan.

 

Hammarby Bordtennis har i år bestämt att en medlem i sektionen ska få ta emot stipendiet till Ebbas minne. Samarbetet mellan Hammarby Bordtennis och stiftelsen är tänkt att fortsätta under lång tid och tanken framåt är att knyta samman Hammarbyfamiljen genom att låta medlemmar i olika sektioner inom Hammarby själva få nominera värdiga stipendiater till Ebbas Hjärtan.

 

– Vi är helt beroende av gåvor från företag, organisationer och privatpersoner, berättar Stefan. Gåvor hjälper oss att uppmärksamma personer som får andra att må bättre. Vi uppmuntrar goda förebilder bland barn, ungdomar, lärare och ledare genom stipendieutdelningen av Ebbas Hjärtan i hela Sverige. Barn liksom vuxna växer när deras goda gärningar uppmärksammas, säger Ebbas pappa Stefan och tillägger:

 

– Jag tror och hoppas att vi tillsammans kan skapa en bättre vardag för alla.

 

Genom att samarbeta med föreningar och skolor i hela landet är förhoppningen att få fler och fler ambassadörer som delar ut stipendiet Ebbas Hjärtan.

 

– De vet själva vilka goda krafter som finns och vilka problem som är viktiga att fokusera på. De agerar som stiftelsens förlängda arm kan man säga genom att de själva utser en stipendiat som får ta emot Ebbas Hjärtan i anslutning till årsdagen av terrordådet på Drottninggatan. Vi vill gärna hitta samarbeten med fler skolor och föreningar, berättar Johan Macéus, som sitter i stiftelsens styrelse.

 

– Minnesfonden är ett fint initiativ som belönar goda insatser i samhället. Att vi kan föra en av våra medlemmars minne vidare på ett sätt som samtidigt bidrar till positiva krafter och på sikt ett varmare samhälle känns fint och det är med stolthet vi deltar nu när Hammarby Bordtennis för första gången delar ut stipendiet Ebbas Hjärta, säger Markus Nilsson, vice VD Hammarby Fotboll.

 

Kennedy Bakircioglu kommer inte bara att medverka vid utdelningen av stipendiet Ebbas Hjärtan på Tele2 arena den 7 april. Han har också skänkt en signerad matchtröja och två Orrefors-glas till Stiftelsen Svenska Hjärtan som kommer att delas ut till en medlem i klubben. Genom att Swisha en gåva till stiftelsen har klubbens medlemmar möjlighet att få ta emot Kennedys gåva. En gåva på 100 kronor ger 10 andelar i en dragning som stiftelsen genomför den 15 april. Numret för att Swisha en gåva är 1236624894 – och det är viktigt att du märker din gåva med HAMMARBY för att vara med i dragningen.

På webbsidan www.ebbasminnesfond.se finns mer information om stiftelsen och stipendiet Ebbas Hjärtan. Där hittar du också fler detaljer om du vill ge en gåva.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS