toggle menu

Hammarby Fotboll i samverkansprojekt med Craft och Nordiska Textilakademin

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

I dagarna startades ett samverkansprojekt mellan Hammarby Fotboll, Craft och Nordiska Textilakademin i Borås som går under namnet #RemakeHammarby. Under våren 2021 kommer studerande på Nordiska Textilakademin arbeta med att omvandla och återanvända gamla Hammarby-matchtröjor som av olika anledningar blivit över eller är obrukbara på ett eller annat sätt. Syftet med projektet är att väcka tankar och idéer kring hur ett befintligt plagg kan bli till något nytt med lite kreativitet.

 

– Vi på Craft ser fram emot att genom det här projektet öppna upp sinnet och se hur en gammal matchtröja kan få nytt liv. Det känns extra bra att vi kan föra samman kreativiteten och kunskapen från NTA-studerande i Borås med Hammarby Fotbolls starka varumärke och de grönvita färgerna som betyder så mycket för så många, säger Herman Oscarsson, sales merchandise and partners på Craft.

 

Studenterna har full kreativ frihet att omvandla hela eller delar av plaggen till nya kreationer. Andra material får läggas till och nyttjas för att stärka upp eller fylla ut. Arbetet ska dock hela tiden följa samma riktlinjer som officiella Hammarbyprodukter i Intersports grönvita sortiment.

 

– Det är fantastiskt kul att vi på Nordiska Textilakademin får ingå i ett samarbete med två så pass stora aktörer som Craft och Hammarby Fotboll. Våra studerande får en spännande utmaning samt nya och fler kunskaper kring “redesign” och hur vi i textilbranschen jobbar för en hållbar framtid. Vi är övertygade om att våra studerande kommer att arbeta fram nya kreativa saker med de grönvita matchtröjorna, Camilla Högling, utbildningskoordinator på Nordiska Textilakademin.

 

Projektet, som går under namnet #RemakeHammarby, är planerat att gå i mål framåt sommaren – förhoppningsvis med ett antal nyskapade och intressanta verk att visa upp. Det finns även tankar på eventuell produktion i större omfattning för något eller några av slutresultaten.

 

– En fin möjlighet för oss att vara med i detta projekt och kul att vårt starka varumärke förhoppningsvis i längden kan bidra till ett ökat intresse kring hållbarhet i allmänhet och projektets slutresultatsalster i synnerhet, avslutar Joakim Ståhl, merchansvarig på Hammarby Fotboll.

 

Följ arbetet löpande kring projektet via Instagram-kontot @remakehammarby.

 

Besök även: 
craftsportswear.com
nordiskatextilakademin.se

ANNONSER

Comments

comments