toggle menu

Hammarby Fotboll och Isak Dahlin går skilda vägar

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Trots en väldigt stark säsong i Elitettan blev det inte avancemang till OBOS Damallsvenskan för Hammarby Fotboll. Målsättningen att nå Damallsvenskan ligger fast, och inför nästa säsong gör klubben ett antal större strukturella förändringar inom verksamheten. Ett resultat av dessa förändringar är att avtalet med huvudtränare Isak Dahlin inte kommer att förnyas.

 

På senaste medlemsmötet för Hammarby IF FF kunde klubben berätta att damlagsverksamheten från och med 2020 kommer att tillhöra Hammarby Fotboll AB och därmed flyttas över från Hammarby IF FF, där herrarnas A-lag redan finns i dag.

 

I och med flytten av verksamheten från föreningen till bolaget genomförs en rad förändringar för att kunna skapa ännu bättre förutsättningar och starkare ekonomiska muskler i satsningen på att Hammarby Fotboll ska göra en resa på damsidan precis som man gjort på herrsidan de senaste åren, nämligen till toppen av svensk fotboll.

 

Richard Von Yxkull, ordförande i både förening och bolag förklarar beslutet:

– Under hösten har vi i klubben gjort en genomlysning av hela damverksamheten i och med att vi nu flyttar upp verksamheten i Hammarby Fotboll AB. Som en del av det arbetet har vi beslutat oss för att inte förnya Isaks kontrakt som löper ut vid årsskiftet. Isak har gjort ett jättebra jobb med gruppen under sin tid som huvudtränare och vi har tagit stora steg i rätt riktning, men nu behöver någon annan ta vid och driva det arbetet vidare. Arbetet med att anlita en ny huvudtränare för damerna har påbörjats och vi återkommer när vi har mer att berätta i den frågan, men målsättningen är att ha en ny tränare på plats senast i samband med att januariträningen drar igång, säger von Yxkull, och fortsätter: 

 

– Vi tackar Isak för hans insatser i Hammarby Fotboll och önskar honom lycka till med sina framtida uppdrag. Isak kom till klubben som spelare redan 2004 och har sedan tagit klivet in i ledarrollen både inom vår pojkakademi och nu senast damseniorverksamheten. Han har gjort ett stort avtryck med sina insatser och ska vara stolt över sina år i Hammarby, avslutar Yxkull.

 

Isak Dahlin om beskedet:

– Jag vill passa på att tacka för dessa år och önska Hammarby Fotboll all lycka i framtiden. Det finns något som bubblar runt “Kanalplan” och det hade varit väldigt roligt att få fortsätta den här resan som vi påbörjat. Nu fungerar den här branschen som den gör och jag har full respekt för att styrelsen nu väljer en annan väg. Det är nästan exakt fjorton år sedan jag kom som spelare till Hammarby och för mig personligen är det kanske också på tiden att jag provar mina vingar någon annanstans. Men med det sagt vill jag verkligen tacka samtliga människor från spelare, till ledare och kollegor jag fått äran att arbeta med under alla dessa år. Det har verkligen varit en ynnest!

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments