toggle menu

ANNONS

Hammarby Fotboll och Stockholm Live skänker 250 000 kr till krigsdrabbade i Ukraina

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 1 år sedan.

I förra veckan gjorde svensk fotboll gemensam sak och startade en insamling till förmån för de krigsdrabbade i Ukraina. Hammarby Fotboll och Stockholm Live bidrar till insamlingen genom att skänka 250 000 kronor av överskottet från söndagens cupmatch mot BK Häcken.

– Vi gör det vi kan för att hjälpa, och hoppas att fler följer med och bidrar när det behövs som mest, säger Hammarby Fotbolls ordförande Mattias Fri.

 

Svensk fotboll startade i förra veckan en insamling till FN:s flyktingorgan UNHCR som bedriver nödhjälpsarbete för krigsdrabbade på plats i Ukraina.
Hammarby Fotboll och Stockholm Live kommer att bidra med 250 000 kronor till insamlingen, av det överskott på biljettintäkter som söndagens avgörande gruppspelsmatch mot BK Häcken i Svenska Cupen genererar.

 

 – Det vi ser utspela sig i Ukraina är fruktansvärt och vi i Hammarby känner starkt för de som drabbas. Vi gör det vi kan för att hjälpa, och vi hoppas att det ska hjälpa till att fler bidrar till svensk fotbolls insamling. Vi uppmanar alla att bidra med det man kan. Vi kommer uppmärksamma detta både vid damlagets match på Hammarby IP på lördag, och vid herrlagets match på Tele2 Arena på söndag, säger Hammarbys ordförande Mattias Fri.

 

När Hammarby kom med förslaget till Stockholm Live om att gå samman för att bidra till krigsdrabbade i Ukraina var gensvaret omedelbart.

– Att göra denna insats tillsammans med Hammarby som är en av våra närmaste partners känns viktigt, både att bidra till hjälpinsatser för de krigsdrabbade, och att vi förhoppningsvis lyfter frågan så att ännu fler skänker bidrag till insamlingen, säger Stockholm Lives vd Andreas Sand.

 

 

Vi uppmanar alla som har möjlighet att bidra med det man kan. Swisha till numret nedan så stöder du UNHCR:s hjälparbete i Ukraina.

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS