Ungdom: Hammarby Fotboll och Tornadoskolan startar fotbollssamarbete

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby IF Fotbollförening och Tornadoskolan startar samarbete till höstterminen 2016. Samtliga elever på skolan kommer att erbjudas fotbollsträning under skoltid, från förskoleklassen hela vägen upp i årskurs 9. Samarbetet kommer även att innefatta fritidsverksamheten på skolan.

 

Tornadoskolan är en liten friskola i Skarpnäck med förskola, skolår F-9 och en integrerad fritidshemsverksamhet. Skolan har väldigt bra studieresultat, elever i åk 9 gick ut vårterminen 2015 med meritvärdet 256. 100 procent av eleverna hade behörighet till gymnasiet. Dessa resultat är klart över snittet jämfört både med alla grundskolor i Stockholm och Sverige. Skolan kännetecknas av hög vuxennärvaro som skapar en nära kommunikation till elever.  Läs mer om http://www.tornadoskolan.se/ 

 

Skolans rektor/VD Ingrid Södermanser med spänning fram emot det nya samarbetet.

– Vi vill att samarbetet tillsammans med Hammarby Fotboll ska öka elevernas rörelseaktivitet. Den ökade rörelsen ska förhoppningsvis leda till en ökad lust och motivation att prestera bättre i skolan parallellt med att det ska vara kul att röra på sig. Barn och ungdomar i dag rör sig generellt för lite. I takt med samhällets digitala utveckling som inspirerar många har forskningen konstaterat att denna utveckling är förenad med en stor risk att elevernas hälsa och välmående försämras över tid om vi inte hittar aktiviteter som stimulerar till ökad rörelse. Tornadoskolan har en plan för ”Hälsa och Lärande” som beskriver vår skolas tankar om hur elevers hälsa och lärande hänger ihop och hur vi vill arbeta utifrån detta perspektiv.

 

Hammarby Fotbolls föreningschef Peter Kleve:

– Detta är ett samarbete som redan från start har väldigt goda möjligheter att blir riktigt starkt samarbete, skolan har korta beslutsvägar och redan en stark idrott och hälsa prägel. Det ska bli väldigt kul att jobba med skolan som har en väldigt hög ambition med hela sin verksamhet.

Trocsidobanner
Hammarbykortet-sidobanner
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
Synsam_mob1
INTERSPORTMOB
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
boxbanner2
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
enskede600x600
hammarby_sale_600x150-3
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

Banner-600x600

ANNONS