Hammarby Fotboll presenterar Samhällsmatchen

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby Fotboll har i alla tider tagit ett stort ansvar i det lokala samhället, med början på Södermalm och numera i stora delar av södra Stockholmsområdet. I takt med den växande publikskaran och populariteten på senare år har klubbens aktivitet och ambitionsnivå på samhällssidan ökat. För att ytterligare stärka banden till staden och invånarna i södra Stockholm sjösätter Hammarby Fotboll i dag sitt största samhällsprojekt någonsin: Samhällsmatchen. Inom ramarna för Samhällsmatchen kommer det att genomföras en mängd aktiviteter och projekt som involverar barn och ungdomar i Bajenland vad gäller hälsa, integration, jämställdhet och sysselsättning.

 

Spontanfotboll, skolbesök och karriärsdagar

Via Samhällsmatchen får Hammarby Fotboll en ännu tydligare roll i samhället där både befintliga projekt och nya initiativ kommer att drivas tillsammans med partners, ideella organisationer och med Stockholm Stad. Initiativ som redan är igång är spontanfotboll, matchbesök och skolbesök – och i november arrangeras en första karriärsdag för arbetssökande i Söderort där flera av klubbens sponsorer matchas med arbetssökande ungdomar i samband med en fotbollsturnering på Tele2 Arena.

 

– Med Samhällsmatchen vill vi vara med och bidra till ett bättre samhälle, stärka samverkan med offentliga aktörer och visa hur fotbollen kan vara en katalysator för hälsa, integration, jämställdhet och sysselsättning. Samtidigt vet vi att flera av våra nuvarande och blivande partners driver olika CSR-projekt och nu öppnar vi upp möjligheten att driva dessa tillsammans med oss. Inom fotbollen och i Hammarbyfamiljen finns det en enorm positiv kraft som kan vitalisera olika samhällssatsningar. Jag är övertygad om vi kommer kunna bevisa det inom en snar framtid, säger Richard von Yxkull, ordförande i Hammarby Fotboll.

 

Koppling till FN:s globala hållbarbetsmål – sysselsättning, hälsa och jämlikhet

Samhällsmatchen har sin utgångspunkt från tre av FN:s 17 globala hållbarhetsmål, för att skapa en struktur och röd tråd i klubbens samhällsengagemang. De tre FN-målen som Hammarby valt att fokusera på är hälsa och välbefinnande, arbete och sysselsättning och minskad ojämlikhet i samhället.

 

– Vi har tagit fram ett fokusområde för respektive FN-mål, tittat på var och hur vi kan göra mest nytta och satt upp mätbara mål. Vårt fokus kommer därför ligga på sysselsättning, hälsa och jämlikhet.
Vi samarbetar redan med ca 100 skolor i söderort, arrangerar spontanfotboll i Skarpnäck och Bagarmossen, vi har en karriärsdag tillsammans med Arbetsförmedlingen och förmodligen kommer vi att lansera ett omfattande integrationsprojekt i höst, säger Abel Abraham, CSR-ansvarig hos Hammarby Fotboll.

 

 

Om Samhällsmatchen

Samhällsmatchen är ramverket för Hammarby Fotbolls insatser i samhället och handlar mer om matchen utanför de kritade linjerna än vad som sker på fotbollsplanen. Genom Samhällsmatchen visar Hammarby Fotboll hur man som idrottsförening kan vara med och bidra med olika lösningar, med konkreta och mätbara insatser, inom olika samhällsutmaningar. Samhällsmatchen är ett långsiktigt och levande initiativ som kommer att utvecklas löpande för att svara upp mot aktuella utmaningar.

 

Läs gärna mer: www.samhällsmatchen.se

 

Samhällsmatchen tar utgångspunkt i tre av FN:s globala hållbarhetsmål:

 

  • Hälsa och välbefinnande (mål 3)
  • Anständiga arbetsvillkor och ekonomisk tillväxt (mål 8)
  • Minskad ojämlikhet (mål 10)

ANNONSER

Comments

comments