toggle menu

ANNONS

Hammarby Fotboll säljer matlådor till förmån för sjukvården

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 1 år sedan.

Belastningen på våra sjukhus och inte minst på vårdpersonalen har den senaste tiden varit enorm och i dagsläget är läget fortfarande mycket, mycket ansträngt. Hammarby Fotboll har, efter samtal med sjukhusens ledning, kunnat konstatera att vårdpersonalens behov av att få i sig näringsriktig kost under väldigt långa och stressiga arbetspass är mycket stort. Därför startar Hammarby Fotboll nu försäljningen av matlådor till förmån för vårdpersonalen på Södersjukhuset och Karolinska Huddinge.

 

Runt om i landet har vi de senaste veckorna kunnat se hur organisationer och föreningar på olika sätt har tagit initiativ för att stötta upp den stora samhällsapparaten i denna svåra tid. I svallvågorna av COVID-19 är det många människor som har en väldigt tuff vardag och läget för personalen inom bland annat vården är fortsatt mycket ansträngt.

 

Som en stor och aktiv samhällsaktör har Hammarby Fotboll inspirerats av de många initiativ som redan tagits runt om i landet och diskuterat på vilket sätt vi skulle kunna bidra. Efter interna diskussioner och samtal med ledningen för Södersjukhuset och Karolinska i Huddinge har klubben nu tagit beslut om att börja sälja matlådor till förmån för vårdpersonalen.

 

Hammarby Fotbolls krögarpartners levererar matlådorna

Det hela kommer gå till så att man köper en matlåda av Hammarby Fotboll via följande länk: http://hammarby.propublik.se/justidag. Varje matlåda kostar 100 kronor och det är fritt fram att köpa hur många matlådor man kan eller vill – alla bidrag är välkomna.

 

När viss mängd matlådor har sålts så har Hammarby Fotboll en överenskommelse med några av klubbens krögarpartners som kommer att laga måltiderna för att sedan distribuera den till sjukhusen enligt ett fastlagt schema. I nuläget är det Astrids Restauranger, Kvarnen, Bosphorus Matkloster och Gröne Jägaren som kommer att laga och distribuera matlådorna till sjukhusen.

 

– Vi har senaste tiden känt att vi verkligen vill försöka bidra med det vi kan för att förbättra läget i den rådande situationen i samhället och har tagit inspiration från många av de initiativ som redan är igång. När bland annat AIK Fotboll tog initiativ till att börja sälja matlådor till förmån för vården till sjukhusen i norr- och västerort så kände vi att vi verkligen kunde bidra för sjukhusen i söderort, där ju vi verkar, säger Markus Nilsson, Hammarby Fotbolls vice vd, och fortsätter:

 

– I det här läget är det bara att lägga begrepp som rivalitet och prestige åt sidan och se hur man kan hjälpa till på olika sätt. Att någon annan kommer på en bra idé som även vi kan genomföra och på så sätt bidra så ska vi naturligtvis göra det. Så vi tackar AIK med flera som redan är igång med liknande initiativ och nu hakar vi på.

 

Mål att leverera 5 000 matlådor närmaste veckorna

Målsättningen från klubben är till att börja med att sälja 5 000 matlådor och försäljningen kommer att pågå så länge behovet på sjukhusen och andra instanser finns. Hammarby Fotboll har en löpande kontakt med sjukhusens ledning för att koordinera distribution och anpassa upplägget så det för att göra mesta möjliga nytta.

 

Så kan du bidra

För dig som har möjlighet så bidrar du bästa sätt genom att köpa en eller flera matlådor via den här länken: http://hammarby.propublik.se/justidag. Men för att sprida budskapet till alla Hammarbyare som finns där ute uppmanar vi dig att dela en skärmdump på ditt köp i sociala medier och tagga med hashtagen #justidagärjagstark – då kan vi hjälpa till att sprida de fina sakerna som görs där ute och samtidigt få möjlighet att hjälpa ännu fler människor.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS