toggle menu

ANNONS

Hammarby Fotboll sjösätter en digital arbetsförmedling - Samhällsmatchens svarar mot coronakrisen

Av Samhällsmatchen, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen sjösätter en digital arbetsförmedling i spåren av coronakrisen. Arbetsförmedlingen kommer koppla samman arbetssökande i Stockholm med hundratals partnerföretag i Hammarby Fotbolls nätverk. Satsningen görs tillsammans med Stena Fastigheter och beräknas vara igång till sensommaren eller hösten.

 

– De senaste åren har vi tillsammans med Stockholm Stad och Arbetsförmedlingen genomfört flera lyckade karriärdagar där vi ordnat fram en mängd nya arbetstillfällen. Utöver karriärdagar har vi arrangerat två lyckade sommarjobbsmässor tillsammans med Stena Fastigheter. Den digitala arbetsförmedlingen blir därför ett naturligt nästa steg då vi skapat en bra infrastruktur runt våra arbetsmarknadsinsatser, säger Abel Abraham CSR-ansvarig för Hammarby Fotboll och Samhällsmatchen.

 

Fotbollens attraktionskraft bryter barriärer

En av de mest avgörande faktorerna gällande de lyckade arbetsmarknads- och inkluderingsinsatserna har varit Hammarby Fotbolls attraktionskraft som fotbollsklubb.

– Vi har lyckats dra nytta av dragningskraften som finns kring fotbollen och runt Hammarby. Genom den kraften blir vi en förlängd arm eller det personliga nätverket många saknar, säger Abel Abraham.

 

Nyckeln till framgång – samverkan
I början av februari arrangerade Samhällsmatchen, Stena Fastigheter och Stockholm Stad en sommarjobbsmässa på Tele2 Arena där närmare 1000 arbetssökande ungdomar och 25 företag närvarade – vilket resulterade i 34 sommarjobb trots pandemin. Efter det lyckade utfallet föddes idén om en digital arbetsförmedling.

 

– Vi har jobbat framgångsrikt med vår relationsförvaltning i över 20 år och när vi binder ihop vår kunskap, erfarenhet och våra styrkor med Hammarbys attraktionskraft och magi som fotbollsklubb gör vi verkligen skillnad tillsammans. Vi har sett det gång efter annan och nu behövs vi mer än någonsin. Därför tar vi det första steget mot att växla upp våra arbetsmarknadsinsatser ytterligare, säger Sarah Pettersson, relationsförvaltare på Stena Fastigheter.

 

En digital arbetsförmedling som kommer utvecklas över tid

Till att börja med kommer den digitala arbetsförmedlingen koppla samman arbetssökande med Hammarby Fotbolls partnerföretag som söker arbetskraft. Faller satsningen väl ut kan arbetsförmedlingen utvecklas till att erbjuda extra- och helgjobb och kanske feriearbeten. Inte bara till partnerföretag, utan till fler företag i Stockholm.

 

– Allt är i sin linda just nu men vi har tankar på att utveckla arbetsförmedlingen till en digital plattform där våra partnerföretag kan erbjuda helg- och extrajobb till ungdomar. Där är vi dock inte än. Först ska vi förankra allt internt, med våra nätverksföretag, utveckla en enklare webbplattfrom och se till att nå ut till stockholmarna som söker jobb. Vi hoppas att vi har det mesta på plats efter sommaren. Men är man företagare i Stockholm går det bra att kontakta oss redan nu för en intresseanmälan, säger Abel Abraham. 

 

 

Arbetsmarknadsmål för Samhällsmatchen:

 

  • 2020: 100 anställningar
  • 2025: 500 anställningar

ANNONSER

Comments

comments