toggle menu

ANNONS

Hammarby Fotboll söker kommunikationschef

Av Hammarby Fotboll AB, Publicerat för 3 månader sedan.

Hammarby Fotboll söker nu en kommunikationschef. Läs mer om klubben och tjänsten nedan.

 

 

Om Hammarby Fotboll

 

Hammarby Fotboll är idag ett av Nordens starkaste sportvarumärken och engagerar dagligen hundratusentals människor i och kring klubben. Med representationslag för både damer och herrar på högsta nivå i Sverige och en norra Europas största ungdomsverksamheter, med 3 500 aktiva ungdomsspelare, strävar vi efter att bli Nordens mest betydande fotbollsklubb.

 

Vi är en starkt värderingsdriven och framåtlutad organisation som, genom att förena det ideella med det kommersiella, skapar förutsättningar för att Hammarby Fotboll ska växa och nå sin fulla potential. Vi har ett offensivt förhållningssätt till de utmaningar vi ställs inför och har ett starkt fokus på utveckling. Nu söker vi en kommunikationschef som ska vara med och utveckla Hammarby Fotboll till nästa nivå.

 

 

Den vi söker

 

Vi söker efter en offensiv spelmotor med en exceptionell blick för spelet, för att prata fotbollstermer. En naturlig ledare som genom ett eget driv och en egen genomförandekraft både visar vägen och utmanar sina medarbetare och kollegor att bli ännu lite bättre, varje dag. Du drivs av att utmana och ifrågasätta och är modig nog att testa nya vägar för att nå våra kommunikativa mål för ökad räckvidd och ett ökat engagemang i våra digitala kanaler.

 

Du har erfarenhet av personalansvar och tycker om att jobba med människor. Din erfarenhet gör att du har en tydlig idé om ditt eget ledarskap som går hand i hand med Hammarby Fotbolls värdegrund om Gemenskap, Respekt & Kärlek och passar in i en varm arbetsmiljö med bra människor.

 

 

Vad du kan förvänta dig av oss

 

Du kommer till en arbetsplats med högpresterande människor som alla drivs av att göra Hammarby Fotboll till en större och bättre fotbollsklubb. Vi vill vara den klubb som leder utvecklingen på och utanför planen och vi har kommit långt inom flera områden, men vi vet att potentialen är väldigt mycket större.

 

Förväntningarna på alla som jobbar för Hammarby Fotboll är höga. Vi är en utvecklingsorienterad organisation internt och har ett enormt stort ansvar gentemot våra 20 000 medlemmar och därtill dryga 250 000 supportrar som på olika sätt följer oss, går på våra matcher och hejar på oss.

 

 

Arbetsuppgifter och kvalifikationer

 

Ditt uppdrag blir att:

 

 • med ett tydligt utvecklingsfokus driva arbetet med att utveckla våra digitala plattformar, SoMe-kanaler och innehållsformat, både befintliga och nya
 • identifiera rätt kanaler för att på ett effektivt sätt nå ut till våra prioriterade målgrupper
 • öka räckvidden och engagemanget i våra valda kanaler och format för att stärka vårt kommersiella erbjudande
 • ansvara för att det finns en tydlig och framåtlutad kommunikationsstrategi som fungerar som ett stöd till klubbens övergripande strategier och mål
 • ansvara för det övergripande och dagliga arbetet med kommunikation samt att ansvara för och leda befintlig personal om fyra personer
 • vara ansvarig för klubbens kontakt och arbete med externa byråer och konsulter kopplat till kommunikation

 

 

Vi ser att du har erfarenhet av:

 

 • 3 – 5 års arbete i motsvarande roll/tjänst
 • att ha arbetat med både journalistiskt/redaktionellt innehåll och marknadskommunikation
 • digitalt strategiarbete, både framtagande av och implementering av
 • att arbeta med och utveckla starka varumärken
 • skapa och driva digitala kampanjer
 • att vara en duktig beställare av digitala tjänster och kommunikation så som reklam, annonsering, sponsring och olika typer av produktioner
 • att anlita extern expertis när det anses nödvändigt, för att komplettera vår befintliga kompetens
 • personalansvar och att vara en erkänt god ledare

 

Du är en duktig skribent och behärskar både svenska och engelska helt flytande i såväl tal som skrift.

 

 

Om tjänsten

 

Som Kommunikationschef är du ansvarig för kommunikationsavdelningen (4 personer) som är en del av Affärsområde: Publikrekrytering (B2C), där även biljett- och CSR-avdelningen ingår.

 

Du kommer att ingå i klubbens ledningsgrupp och rapporterar till klubbens Vice VD.

 

Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse.

 

 

Rekryteringsprocessen

 

Rekryteringsprocessen leds av vår Vice VD, Markus Nilsson och CFO, Stephan Thernström.

 

Du söker tjänsten via Digitalenta med CV och en beskrivning av dig som person. Rekryteringsprocessen kommer att pågå tills vi hittat rätt person så innan vi kommunicerat att tjänsten är tillsatt är du välkommen att söka.

 

Vi ber dig ha överseende med svarstiden på din ansökan eftersom denna rekryteringsprocess hanteras internt. Vårt mål är att besvara din ansökan så fort vi bara kan.

 

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att höra av dig till:

 

Markus Nilsson, Vice VD:
markus.nilsson@hammarbyfotboll.se

 

Stephan Thernström, CFO:
Stephan.thernstrom@hammarbyfotboll.se

 

 

Ladda ner annonsen som pdf på denna länk.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS