ANNONS

Hammarby Fotboll vinnare av Stockholms Stads S:t Julianpriset 2019

Av Redaktionen, Publicerat för 6 månader sedan.

Idag mottog Hammarby Fotboll S:t Julianpriset inom kategorin ”Tillgänglig information och kommunikation” för vårt införande av teckentolkning på våra hemmamatcher på Tele2 Arena.

 

– Jag vill rikta ett stort tack till alla inom klubben som gjort detta möjligt, ett speciellt tack till Alexandra Juliusson för sitt nyfikna och inspirerande arbete både på match men även innan och efter för att alltid hjälpa till att göra detta bättre. Samt till Balsam Hellström med gäng för att de tekniskt sett till att detta har genomförts på ett smidigt och professionellt sätt, säger Håkan Leydner, som arbetar med evenemang och säkerhet för Hammarby Fotboll.

 

Stockholm Stads motivering lyder: 

“Denna verksamhet arbetar envist och målmedvetet med tillgänglighetsfrågan. Genom det framsynta och trevliga sättet med teckentolkning på Tele2 Arena tillgängliggör verksamheten mer av fotbollen och atmosfären kring fotbollsmatcherna för alla.”

 

Juryn för S:t Julianpriset består av kommunstyrelsens råd för funktionshinderfrågor.

I rådet finns totalt 16 ledamöter som representerar brukarorganisationer och förtroendevalda politiker. Juryn nominerar tre kandidater per kategori samt utser en vinnare i respektive kategori.

En arbetsgrupp under ledning av stadsledningskontoret planerar genomförandet av S:t Julianpriset och förbereder beslutsunderlag för juryn.

ANNONSER

Comments

comments