Hammarby i försäsongsturnering inför Elitettans seriestart

Av Redaktionen, Publicerat för 10 månader sedan.

I och med förra veckans beslut om att skjuta upp seriestarten för bland annat Elitettan, med hänsyn till utbrottet och spridningen av coronaviruset, så har Hammarby Fotboll tagit initiativ till en serie av träningsmatcher tillsammans med flera andra klubbar i regionen. Nu står det klart att matchserien blir av med start helgen 18-19 april, då Bajen möter AIK på Hammarby IP, och fortlöper de fyra efterföljande helgerna.

 

Eftersom försäsongen för elitlagen runt om i landet nu förlängs och seriestarterna är uppskjutna preliminärt till i början på juni, som det ser ut i dagsläget, kommer Hammarby att tillsammans med AIK, Djurgården, BP, IK Uppsala och Eskilstuna United genomföra en serie av träningsmatcher fram tills tävlingssäsongen drar igång. Serien omfattar fem omgångar där lagen möter varandra i en enkelserie.

 

Bajens hemmamatcher kommer att sändas i HTV och hur det blir med bortamatcherna vet vi inte ännu. Samtliga matcher kommer att spelas utan publik.

 

– Vi kommer följa de riktlinjer som finns från UEFA samt SVFF som gäller när man ska spela utan publik. Spelarna och ledarna ser fram mot dessa matcher mot bra motstånd i väntan på Elitettan. Detta gör att vi kommer bättre förberedda till säsongsstarten, säger sportchef Johan Lager.

 

Preliminära speldatum:

18-19 april, Hammarby – AIK

25-26 april, Hammarby – Djurgården

2-3 maj, BP – Hammarby

9-10 maj, Eskilstuna – Hammarby

16-17 maj, Hammarby – Uppsala

 

Här kan du se höjdpunkterna från senaste den träningsmatchen (2-1 hemma mot Älvsjö AIK).

 

Foto: Henric Wauge

       

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS