Hammarby IF FF startar futsallag

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

På fredagen kom beskedet att Hammarby IF FF fått ett wildcard till futsal-seriens division 1. Seriepremiär blir det i november, och truppen kommer att bestå av en rad före detta Hammarbyspelare, kryddat med etablerade futsalspelare.

 

Futsal är en stor sport i flera delar av världen, men i Sverige för den en mer undanskymd tillvaro. Kanske blir det ändring på det när Hammarby IF FF nu startar ett A-lag i futsal. Idén har funnits en tid, och efter att föreningen ansökt om ett wildcard till futsalseriesystemet har en organisation börjat ta form.

 

– Vi ger oss in i den här verksamheten av flera skäl. Vi hoppas att intresset för sporten ska växa och att vi bidrar till det. Vi vill också integrera futsal i ungdomsfotbollen eftersom det kommer ge bättre träningsförutsättningar under vinterhalvåret, och det tekniska och snabba spelet är vi övertygade om kommer att gynna våra unga spelares utveckling, säger föreningschef Peter Kleve.

 

Hammarby har nu alltså fått det wildcard föreningen ansökt om. Sportchef för Hammarbys A-lag i futsal är Hans Eskilsson, spelarprofil och numer styrelseledamot i Hammarby IF Fotbollförening. Laget han sätter samman kommer bestå av namn många känner igen. Bland de som tackat ja återfinns bland andra Max von Schlebrügge, Suleyman Sleyman, Lasse Eriksson, Lasse Asp, Jonas Kling, Haris Laitinen och Peter Bergren. Dessutom kommer Börje Lundberg ta position som materialare.
Tränare för laget blir Michel Basberber som har ett SM-guld i futsal, och även ett antal etablerade futsalspelare kommer att knytas till laget.

 

Hammarby kommer att spela i Futsal division 1 södra Svealand, landets näst högsta serie, och kommer där att ställas mot IK Hephata, Stockholm WC, Stockholm Futsal Club, IFK Mariefred, IFK Nyköping och Åbackarna BK.

Serien börjar i november och Eriksdalshallen och Sjöstadshallen kommer att fungera som hemmaplaner.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS