toggle menu

Hammarby IF FF välkomnar damlaget och äldre flickor in i organisationen

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 5 år sedan.

Hammarby IF FF välkomnar även de äldre flicklagen och damlaget in i organisationen inför 2017.

 

I går, på ett extrainkallat årsmöte, tog Hammarby Damfotbollsförening ett första av två beslut att låta de äldre flicklagen och damlaget genomföra samma organisationsförändring som de yngre flicklagen gjorde inför i år. Det vill säga att övergå till Hammarby IF FF:s organisation. Vid årsskiftet gick samtliga flicklag under 15 år över till Hammarby IF FF, totalt var det då 220 stycken flickor.

 

– Tack vare den kansliorganisation vi under de sista åren lyckats bygga upp så kunde vi med öppna armar ta emot flickorna och ge dem samma stöd och förutsättningar som pojklagen haft tidigare. Något vi ser som en självklarhet. Vi har haft en enorm utveckling under året. I dag, inte ens ett år efter att flickorna kom över, har vi lyckat ta emot ännu fler flickor i verksamheten och vi har mer än fördubblat antalet. Det rör sig nu om cirka 500 stycken, berättar ordförande Richard von Yxkull.

 

Med förutsättning att Hammarby Damfotbollsförening tar ett likadant beslut på nästa ordinarie årsmöte som det som fattades i går kommer de äldre flicklagen (över 15 år) samt damlaget att flytta över till Hammarby IF FF:s organisation.

 

Richard von Yxkull:
– För att få optimala förutsättningar inför 2017 så kommer vi redan nu att jobba gemensamt med verksamhetsfrågorna och redan nu koppla ihop lagen med vår kansliorganisation på Hammarby IF FF. Det känns otroligt bra att ta ett stort steg mot att all fotboll inom Hammarby bedrivs inom samma kansliverksamhet oavsett kön och ålder. Nästa säsong kan bli fantastisk med allsvenska seniorlag både på herr- och damsidan samtidigt som vi inviger en ny hemmaplan när nya Kanalplan står klar efter sommaren. Det kommer att bli ett stort år i klubbens historia.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS