Hammarby IP öppnar för upp till 50 åskådare på damlagets matcher

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Från och med nästa hemmamatch, mot Alingsås FC den 30 augusti, kommer publik att tillåtas på Hammarbys damlagsmatcher. Det kommer att röra sig om maximalt 50 åskådare, i enlighet med direktiv från ligaförbundet Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollförbundet.

 

Hammarby IP har nu återigen möjlighet att ta in publik när damernas A-lag spelar match. Begränsningen är satt till 50 åskådare och det kommer därför inte vara någon öppen biljettförsäljning; alla biljetter kommer att fördelas till de som redan köpt plåt (säsongskortsinnehavare och partners).

 

De nya direktiven gäller endast damernas matcher och herrlaget kommer fortsätta att spela inför stängda läktare.

 

Ni som har säsongskort eller sponsrar Hammarbys damer kommer att kontaktas via mejl på onsdag klockan 12.00 angående hur ni går tillväga för att säkra en plats.

 

Mejlet kommer inför varje match med en unik länk som du kan klicka på för att anmäla att du vill vara bland de 50 personerna i publiken för den specifika matchen. När 50 platser är bokade stänger bokningen för den aktuella matchen. Först till kvarn gäller. Har du gått på en match, så kommer du inte längre att få frågan om att boka din plats till kommande matcher – förrän alla säsongskortsinnehavare och sponsorer har fått möjlighet att se en match.
Har du två eller flera säsongskort, så kommer du att få lika många separata mejl, och behöver göra separata bokningar för varje biljett du önska nyttja.

 

Frågor och svar

 

Hur mycket publik får vi ta in och varför?
Enligt de nya riktlinjerna som Svenska Fotbollförbundet och Elitfotboll Dam har vi nu möjlighet att ta in 50 personer i publiken på våra hemmamatcher i Elitettan. Mer informationer om SvFF:s nya riktlinjer hittar du här.

 

Vem har rätt att ta del av de 50 platser som nu öppnas upp?
Du som säsongskortsinnehavare för Elitettan, samt våra sponsorer, kommer inför nästa hemmamatch den 30 augusti ha möjlighet att anmäla att du önskar gå på någon av matcherna för resterande säsong. Alla säsongskortsinnehavare kommer till en början att få möjlighet att gå på en match, innan vi eventuellt öppnar upp möjligheten för säsongskortsinnehavare att även gå på en andra match, beroende på hur intresset ser ut.
Bokningar för respektive matcher skickas ut en i taget, för att vi ska säkerställa att alla får möjlighet att gå på en match. Utskicken görs via mejl.

 

Har jag möjlighet att köpa biljetter till matchen?
Tyvärr inte. Eftersom vi har säsongskortsinnehavare och sponsorer som redan innan säsongen har köpt biljetter, så kommer det inte finnas utrymme för lösbiljettförsäljning.

 

Jag har säsongskort men nås inte av mejlet så att jag kan boka min plats, hur gör jag?
Mejla biljetter@hammarbyfotboll.se, så kikar vi på det så snart vi har möjlighet och återkommer till dig.

 

Har jag som inte registrerat mig för JAG STÅR KVAR fortfarande möjlighet att få tillbaka pengarna för matcherna jag inte får gå på?
Ja, det har nu. I och med att vi nu kommer kunna erbjuda alla säsongskortsinnehavare att se minst en match på plats så kommer du som inte har registrerat dig för JAG STÅR KVAR att få möjlighet till återbetalning för max tolv matcher. Om förutsättningarna ändras, på ett sätt som innebär att vi kan erbjuda dig fler matcher att se på plats, så kommer antalet matcher att ansöka återbetalning för att sjunka. All eventuell återbetalning, för de matcher du inte har fått möjlighet att se på plats, kommer du att kunna erhålla först efter säsong. Vi kommer att kontakta alla som inte registrerat JAG STÅR KVAR efter säsongen; först då vet vi hur många matcher som är aktuella för återbetalning.

 

Varför gäller detta endast Elitettan och inte Allsvenskan?
Hammarbys beslut grundar sig på de riktlinjer vi får från Svenska Fotbollförbundet och ligaförbunden EFD och SEF.

 

Hur fördelas de 50 platserna?
För att alla som köpt biljett till matchen, via säsongskortet eller via sitt partnerskap, ska få tillgång till minst en match kommer det att göras en fördelning. Denna fördelning kan variera beroende på hur många som bokar till respektive match, men i grunden kommer det att handla om ungefär 90 procent säsongskortsinnehavare och 10 procent partners.

 

Vad gäller för mig som besökare på matchen?
I enlighet med de direktiv som råder kommer nya riktlinjer gälla inne på matchen, så som bland annat att endast västra läktaren öppnas och att platserna kommer att vara utspridda. Mer detaljerad information kommer att skickas via mejl till dig som fått en bekräftad biljett innan söndagen.

Självklart förutsätter alla besök att du är helt frisk och fri från symtom.

 

 

Foto: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS