Hammarby knyter till sig två spelare inför nästa säsong – överens med Söderström och Björklund

Av Love Gustafsson, Publicerat för 6 månader sedan.

Hammarby är överens med mittfältaren Tim Söderström och mittbacken Kalle Björklund. Söderström ansluter från Brommapojkarna efter säsongen, och Björklund finns med i Hammarbys verksamhet redan nu medan han rehabbar för skada.

 

24-årige Tim Söderström spelar i Brommapojkarna och kommer göra så under resten av säsongen, men från och med 2019 är han Hammarbyspelare. Mittfältaren är överens om ett tvåårsavtal med Bajen.

– Tim Söderström är född och uppvuxen i Skarpnäck och passar bra in i Hammarby. Det är en spelare vi kan väl och vi är övertygade om att han har en stor utvecklingspotential i vår verksamhet, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Dessutom är Hammarby överens med 19-årige Kalle Björklund, som liksom sin far är mittback. Avtalet träder i kraft nu och sträcker sig över två och ett halvt år, men eftersom Björklund rehabbar för en knäskada är det en spelare som kommer att börja konkurrera om en plats i laget från nästa säsong. Kalle Björklund har skolats i Valencia och spelade föregående säsong seniorfotboll för Torre Levante i Tercera Division. Dessutom har han gjort två U19-landskamper för Sverige.

 

– Det ska bli spännande att följa en svensk spelare som har fått sin fotbollsuppfostran i Valencia och spelat seniorfotboll i Segunda B så sent som i våras. Kalle gör sin rehab hos oss och vi är väldigt glada att kunna knyta honom till Hammarby. I och med hans skada är det här en värvning på lång sikt och Kalle ska känna att vi har tålamod med att han får bygga upp sig med fullt fokus mot 2019 och framåt, säger Jesper Jansson och fortsätter:

 

– Med de här två värvningarna, tillsammans med de tre akademispelare vi också kontrakterat, har vi även under detta transferfönster kunnat rusta truppen ur ett långsiktigt perspektiv.

sidobannercraft
Kennedylglas2
Hemsida_Square_600x600
Trocsidobanner
Hammarby säsongskortet-600x600- Sidobanner 1 (002)
BajenPremiumTrolly_alt2_600x600 (3)
CarglassHammarby-600x600
UNW_Boxbanner
Sefina_Banner_HB_600x600_VIB
siljaresort_600x600_a
24889_Hand_in_hand_600x600_px_variant1_
Banner_Gatti
600x600 Boxbanner
Banner-600x600
Banner_2
HeForShe_mob
interbus
Valt Bajen_600x600_hammarby.se_square
jamtkraft

ANNONSER

Comments

comments

Banner-600x600

ANNONS