toggle menu

ANNONS

Hammarby lånar Ian Smith säsongen ut

Av Redaktionen, Publicerat för 5 år sedan.

Den costaricanske högerbacken Ian Smith har tränat med Hammarby sedan april, och gjort matcher med U21-laget. Nu är det klart att 18-åringen stannar i Bajen året ut efter att Hammarby kommit överens med hans klubb FC Santos om ett lån. Ian kommer att fortsätta att träna med A-laget och främst matchas i U19- och U21-lagen.
– Ian har gjort ett bra intryck på oss och vi vill fortsätta att jobba med honom i vår miljö, säger Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg.

Ian Smith gjorde ett starkt U17-VM förra året, och det var där Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg fick ögonen på honom. Tidigare i vår dök så möjligheten till provspel upp, och Ian har tränat med Bajen sedan dess. Oturligt nog stukade han foten kraftigt i sin första U21-match, men efter en tid var han tillbaka och har gjort så pass bra ifrån sig i de U21-matcher han spelat att Hammarbys ledarstab vill behålla honom året ut för att jobba med och följa hans utveckling.

 

– Ian har visat prov på intressanta egenskaper som spelare. Han har kvicka, lätta fötter, är snabb och uthållig och har bra funktionella tekniska kvaliteter. Dessutom har Ian gjort ett väldigt bra intryck på oss som person. Vi ser fram emot att få arbeta vidare med Ian och följa hans utveckling hos oss. Med tanke på Ians ålder kan vi dessutom garantera en bra matchmiljö för honom, säger Mikael Hjelmberg.

Lånet av Ian träder formellt i kraft i samband med att det internationella transferfönstret öppnar den 15 juli.

 

– Det här stärker oss ytterligare i den satsning vi gör på vår akademi. Vi har nu en väldigt bra grupp med spännande spelare i åldrarna 16 till 18 år, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad.

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS