toggle menu

ANNONS

Hammarby mot mobbning

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 5 år sedan.

I förra veckan uppmärksammade en del av Hammarbys supportrar en otrevlig historia om mobbning mot en ung tonårig pojke, vilket fick spridning i sociala flöden på internet. Historien plockades upp av en Hammarbysupporter som på eget bevåg startade en insamling, dels för att stötta den mobbade pojken, dels för att samla in pengar till anti-mobbningsorganisationen Friends.

 

 

Supportern som startade insamlingen har också bjudit upp den berörde pojken och hans familj till Stockholm i samband med Hammarbys match i fotbollsallsvenskan mot Häcken den 22 september. Från Hammarby Fotbolls håll ställer vi givetvis upp med biljetter till matchen och vår partner Scandic Hotels ordnar med hotellrum åt familjen.

 

Många Hammarbyare har berörts av historien och det privata initiativ som gjorts. Supportrar och sponsorer har under helgen hört av sig till Hammarby Fotboll och vill bidra i kampen mot mobbning. Hammarby har i alla tider stått för inkluderande och vi är alltid beredda att ge en hand till den som behöver det. Därför startar vi nu tillsammans med våra supportrar och sponsorer kampanjen #HammarbyMotMobbning .

 

Inför matchen mot Häcken kommer vi att kommunicera mot mobbning. Vi kommer också att uppmana alla Hammarbyare att sluta upp mot mobbning. I samband med matchen den 22 september kommer Hammarby Fotboll att skänka fem kronor per åskådare till anti-mobbingsorganisationen Friends. Flera av våra sponsorer och partners har redan åtagit sig att skänka en krona per åskådare och flera kommer det att bli under de ni dagar som återstår fram till matchen.

 

Friends kommunikationschef Johan Rahm kommenterar kampanjen:

– Det är härligt att se engagemanget som Hammarby och deras supportrar visar i kampen mot mobbning. Deras stöd gör att vi kan skapa en trygg uppväxt för ännu fler barn och unga, fri från mobbning och diskriminering.

 

För de Hammarbyare som vill vara med och stötta insamlingen redan nu kan man bidra genom att sätta in pengar på följande sätt:

 

 

Kortbetalning: via följande insamlingssida (där man också kan följa det totala beloppet som samlats in av våra supportrar): https://se.betternow.org/sv/fundraisers/hammarby-mot-mobbning

 

Swish: swishnummer 900 5273, märk betalningen med: Bajen

 

SMS: smsnummer: 72 980, SMS prefix: Bajen

 

 

I dagsläget är 17 912 biljetter sålda till Häcken-matchen (vilket innebär att cirka 90 000 kronor redan är insamlade). Maxkapaciteten för matchen kommer att vara cirka 32 000 och vi siktar på att bli minst 30 000. Vill du se Hammarby spela och samtidigt bidra till kampen mot mobbning kan du köpa biljett härhttp://www.axs.com/se/series/2530/hammarby-fotboll-sasongen-2016-tickets?skin=hammarby

 

 

GEMENSKAP – KÄRLEK – RESPEKT

#HammarbyMotMobbning

 

 

Friends är en ideell stiftelse som sedan 1997 driver arbete över hela landet mot mobbning. Friends vision är ett samhälle där barn och unga växer upp i trygghet och jämlikhet. Varje år möter och utbildar Friends drygt 46 000 lärare, föräldrar och barn kring hur de kan förebygga mobbning. Organisationens filosofi är att alla kan göra skillnad och att det är tillsammans vi stoppar mobbning.

Friends har 90-konto tilldelat av Svensk insamlingskontroll och drivs helt utan statliga bidrag.

Läs mer om Friends verksamhet på www.friends.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS