toggle menu

ANNONS

Hammarby och Milos Milojevic går skilda vägar

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 8 månader sedan.

Hammarby Fotboll AB:s styrelse har fattat beslutet att Milos Milojevic inte kommer att fortsätta träna klubbens A-lag. Till grund för beslutet ligger senaste dagarnas händelser, där styrelsen anser att Milojevic agerat på ett sätt som gjort att han har förbrukat sitt förtroende. Arbetet med att rekrytera ny huvudtränare är redan i full gång.

 

Det var i början av december som Milojevic meddelade Hammarby Fotbolls styrelse att han hade för avsikt att skriva ett kontrakt med den norska klubben Rosenborg och därmed lämna Hammarby. Detta ledde till många diskussioner mellan de berörda parterna, där Milojevic till slut reste till Trondheim för att förhandla med Rosenborg. Detta ser Hammarbys styrelse som ett agerande som inte är acceptabelt och väljer därför att avsluta samarbetet med Milojevic.

 

– Hammarby är en av Skandinaviens ledande klubbar och för att leda vårt herrlag krävs att man delar den synen, samt att man besitter ett stort och starkt förtroende från såväl styrelse som medlemmar. Det anser vi att Milojevic med sitt agerande har förbrukat och därmed är ett fortsatt samarbete uteslutet, vilket vi meddelat honom. Styrelsen är dock redan i full gång med att rekrytera vår nästa huvudtränare och vi siktar på att ha ett namn klart när laget samlas igen den 8 januari, säger Mattias Fri, ordförande Hammarby Fotboll.

 

Därmed blev Milojevic tid i Hammarby inte längre än ett halvår. Sportchef Jesper Jansson menar dock att det arbete Milojevic genomförde under sin tid i Hammarby lagt en bra grund att bygga vidare på.

 

– Vi är mycket nöjda med tiden vi haft tillsammans med Milos, där han bidragit med både utveckling och resultat. Det är väldigt tråkigt att vårt samarbete inte blev längre, men det var ett naturligt beslut att ta. Samtidigt har Hammarby en långsiktig strategi som inte står och faller med en huvudtränare. Satsningen och målsättningen inför nästa år ligger fast, som klubb har vi aldrig stått så starka inför framtiden som vi gör nu, säger han.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS