toggle menu

Hammarby skriver kontrakt med Smilla Holmberg och Bella Andersson

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby knyter till sig den talangfulla duon Smilla Holmberg och Bella Andersson – båda födda 2006.
– Vi är glada över att Smilla och Bella vill vara med oss även framöver i sin fotbollsutbildning, säger sportchef Johan Lager.

 

Smilla Holmberg har tillhört Hammarby genom hela karriären. Bella Andersson, med Ösmo GIF som moderklubb, har även hunnit med att representera IFK Haninge innan Bajen var nästa anhalt. Båda spelarna fanns med på vinterns försäsongsläger i Marbella och har även hunnit debutera i A-lagssammanhang senaste året – där Smilla blev först ut att göra allsvensk debut i samband med inhoppet hemma mot Vittsjö för ett par veckor sedan. 

 

– Akademin har nu funnits i några år och vi ser många spännande spelare på väg uppåt. Vi är glada över att Smilla och Bella vill vara med oss även framöver i sin fotbollsutbildning. Båda utvecklas hela tiden och tar steg framåt och Smilla har ju redan hunnit debutera i OBOS Damallsvenskan. Båda kommer tillhöra F19-laget, men träna huvudsakligen med A-laget och vara uttagningsbara där. Jag ser väldigt mycket fram emot vad vi kommer kunna uträtta tillsammans i framtiden, säger Johan Lager.

 

Spelarnas egna ord

 

– Det är en stor ära att skriva mitt första professionella kontrakt med min moderklubb. Jag har stora ambitioner med min fotboll och jag är övertygad om att Hammarbys miljö kommer vara bra för min fotbollsutveckling på seniornivå. Jag har redan fått prova på allsvenskt spel och min ambition är att bidra mer under denna säsong, säger Smilla.

 

Foto: Bildbyrån

 

– Jag är oerhört stolt, glad och tacksam för att ha fått skriva på mitt första professionella kontrakt. Som bajare är jag såklart extra stolt för att det är just Hammarby. Jag ska jobba hårt varje dag för att bli så bra som möjligt och göra allt jag kan för att bidra till klubben på ett positivt sätt, säger Bella.

 

Foto: Bildbyrån

 

F19-lagets chefstränare Pierre Fondin om spelarnas egenskaper

 

– Smilla är en ytterback som klarar av att löpa i försvar och anfall under hela matcher. Inte bara att uthålligheten är där, hon kan använda sin fart och fysik i försvarsspelet för att vara väldigt svårpasserad, samt i anfall använda sig av tempoväxlingar för att ta sig förbi sin motståndare.

 

– Bella har många strängar på sin lyra vilket gör att hon kan hantera flera olika positioner från mittfält, ytterback och kanske mittback framför allt. Som mittback är hon väldigt skicklig på att lösa motståndarnas förstapress med sin fina teknik vilket gör att lagets anfall kan starta med bra kvalitet.

 

Båda avtalen är skrivna över 2024.

 

HTV: Här kan du återse talangreportaget från lägret Marbella där vi bland annat mötte både Smilla och Bella

 

 

Foto överst: Henric Wauge/hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS