ANNONS

Hammarby söker volontärer till matchdagsorganisationen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Vid varje hemmamatch jobbar runt 200 personer ideellt för Hammarby på Tele2 Arena, och med Nordens största fotbollsarrangemang är klubben i behov av fler! Hammarby söker för närvarande volontärer till matchdagsorganisationen, bland annat publikvärds- och BUS-organisationen. Är du intresserad av att bli en av oss? Läs mer här.

 

Hammarby Fotboll arbetar ständigt för att förbättra upplevelsen för vår publik och en viktig del i den upplevelsen är bland annat det arbete våra publikvärdar utför. Före, under och efter en vanlig match på Tele2 Arena ställer ungefär 200 personer upp ideellt för klubben. Vi söker fler som är intresserade att ställa upp matchdag eftersom vi behöver utöka vår matchdagsorganisation! Introduktioner för nya volontärer kommer börja hållas under april månad.

 

Publikvärd

Vad är en Publikvärd?
De flesta volontärer arbetar som publikvärd, där de blir Hammarby Fotbolls förlängda arm gentemot våra besökare, för att ge alla som kommer till våra matcher bästa möjliga service genom hälsa alla välkomna och att kunna svara på de frågor man kan ha rörande arrangemanget. Man får utbildning inom både service, HLR och brandskydd – allt för att ha rätt förutsättningar för att göra ett gott jobb!

 

Vad gör vi på matchdag?
Vi träffas en stund innan vi öppnar dörrarna till publiken och går igenom dagens match tillsammans med övriga personalgrupper så alla har samma information inför arrangemanget. Sen går alla upp till sina respektive läktardelar och tar han om all publik, både före och under match, men även efter. När alla har gått hem så träffas vi igen och går igenom allt som har hänt.

 

Varför behövs du?
Våra arrangemang har massvis med besökare och många av dem är inte vana att besöka Tele2 Arena – dessa behöver extra hjälp att få vår arena att kännas som deras andra hem. Men även våra regelbundna besökare uppskattar ett välkomnande av välbekanta ansikten, för de flesta besökare är det en viktig del av våra arrangemang!

 

Vem är du?
De flesta bland vår ideella personal är Hammarbyare sedan barnsben, alla av varierande ålder och bakgrund – precis som vår publik. Dock är kravet att man är 18 år fyllda för att få arbeta på matcherna. Du är social, gillar att prata med folk och vill alltid göra ditt bästa. Du tycker att det är självklart att alla är lika mcket värda och ser en stolthet att får vara Hammarbys ansikte utåt.

 

Kontakt
Är du intresserad av att bli volontär, som publikvärd eller om du har andra färdigheter eller om har du frågor så kontaktar du Håkan Leydner, på mail: evenemang@hammarbyfotboll.se eller telefon 0703063303.

 

BUS-värd

Bli en del i att skapa en extra kul matchupplevelse för barnen! BUS är Bajens Unga Supportrar – vår framtid på läktarna, och för dessa anordnas aktiviteter av våra BUS-värdar. Var med i BUS-organisationen på matchdag och hjälp till med det som passar dig bäst.

 

Vad gör vi på matchdag?
Tillsammans med barnen och deras föräldrar utvecklar Hammarby Fotboll BUS med närvaron på läktarna, aktiviteter och erbjudanden. Aktiviteterna består av ansiktsmålning, skott på mål och medlemsservice men kan komma att utökas efter behov. Det sker just nu främst på matchdag men ibland även vid exempelvis familjedagar.

 

Varför behövs du?
Intresset för BUS och dess aktiviteter är stort, större än vad vi i dag klarar svara upp mot. Att få mer ideell personal som hjälper till bidrar mycket till att kunna utveckla matchdagsorganisationen och bättre möta behoven. Det är ovärderligt och betyder mycket i Hammarbys arbete med att locka mer barn och familjer till matcher.

 

Kontakt
Är du intresserad av att hjälpa till så kontaktar du Hammarby Fotbolls övergripande ansvarig för BUS, Jakob Uddeholt, på mail: jakob.uddeholt@hammarbyfotboll.se

 

 

Övrigt
 

Har du andra färdigheter och vill bidra?
På ett matcharrangemang finns det massor av andra områden där volontärer hjälper till, känner du att du han speciella kunskaper som kan komma till användning så säg gärna till, vi är alltid öppna för personer som vill bidra och hjälpa Hammarby Fotboll att bli den bästa arrangör man kan tänka sig! Gillar du service och mat, men kanske även vill se fotbollen? Kanske är det dig vi söker för att hjälpa vår personal eller pressen att alltid ha färska smörgåsar och/ eller varmt kaffe till hands? Kanske är du en tidigare aktiv person inom klubben som nu gärna vill välkomna och ta hand om våra sponsorer och VIP-gäster innan matchen och i pausen? Kanske är du tekniskt lagt med erfarenhet av grafik och datorer och kan hjälpa till med ljud och bild? Gränserna är nästan oändliga för vad man kan hjälpa till med som volontär.

 

Kontakt
Hör av dig till Håkan Leydner på mail evenemang@hammarbyfotboll.se (eller telefon 0703063303) och berätta mera vad som du tror passar dig/ vad du har för tankar.

 

 

Vad får man?

Arbetet är ideellt – det utgår alltså ingen lön – men ger möjligheten och äran att hjälpa Hammarby inom mycket viktiga områden som gör att arrangemangen går att genomföra. Personalen får uppleva att vara en del i matchdagsorganisationen och lära sig arrangemangsarbete. För de som jobbar en större mängd matcher tillkommer en säsongsavslutning tillsammans med annan ideell personal och eventuellt någon resa eller annat. Det ger även vid väl genomfört arbete en erfarenhet till ditt personliga CV och möjlighet att få en god referens till andra. Vid varje match serveras mat till all ideell personal.

 

Känner du att du vill bidra inom något annat område? Skicka ett mail till evenemang@hammarbyfotboll.se och berätta!

 

Hammarby söker även volontärer till damernas arrangemang. Vill du hjälpa till – mejla andreas.jonsson@hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS