toggle menu

ANNONS

Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll nya namnet för IK Frej Täby Herrfotboll

Av Hammarby Fotboll, Publicerat för 2 år sedan.

På IK Frej Täby Herrfotbolls ordinarie årsmöte som hölls den 3 februari 2021 beslutades att Hammarbys samarbetsklubb skulle begära utträde ur IK Frej Alliansförening, vilket också verkställdes. Dock återstod att bestämma föreningens nya namn eftersom förslaget Stockholm Talangfotbollförening avslogs av Stockholms Fotbollförbund.

 

Vid ett extra årsmöte torsdag 4 mars 2021 beslutades att IK Frej Täby Herrfotboll byter namn till Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll. Ett av de starkaste skälen till namnvalet är den naturliga utvecklingsväg som skapas för barnen och ungdomarna som redan i dag spelar i HTFF, när ungdomsverksamheten får en naturlig fortsättning på seniornivå i division 1.

 

Ungdomsverksamheten i Hammarby Talangfotbollsförening har funnits sedan 2016 och det är där som Hammarby bedriver sin andralagsverksamhet för att fler duktiga ungdomar ska kunna fortsätta spela fotboll under Hammarbys fana. Vi har identifierat detta som en avgörande faktor för många av dessa ungdomar, att de får fortsätta att spela i en förening som heter Hammarby (TFF) och att de får möjligheten att identifiera sig själva som hammarbyare och Hammarbyspelare. 

 

HTFF är också ett projekt för att få fler ungdomar att spela högre upp i åldrarna, eftersom det råder brist på lag i Stockholm från gymnasieåldrarna och uppåt. Där ser vi att det finns en stor glädje bland ungdomarna när de kan fortsätta identifiera sig som Hammarbyspelare.

 

Medlemmarna i IK Frej Täby Herrfotboll röstade under det extra årsmötet 4 mars 2021 enhälligt fram det nya namnet på föreningen till Hammarby Talangfotbollförening Herrfotboll. 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS