ANNONS

Hammarby tar in Gianluca Curci

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby har skrivit ett korttidskontrakt med italienske målvakten Gianluca Curci, detta för att säkra upp på målvaktssidan. Curci, som inledde sin karriär i AS Roma, ansluter till Hammarbytruppen i nästa vecka.

 

Johan Wiland är som bekant konvalescent efter sin axeloperation och riskerar att missa vårsäsongen, vilket gjort att det funnits en tillfällig lucka i Hammarbys målvaktsuppsättning. Den luckan är nu fylld i och med 33-årige Gianluca Curcis ankomst till Hammarby. Den Rom-bördige keepern har skrivit på ett kontrakt fram till sommaruppehållet, med option på förlängning över ytterligare ett och ett halvt år.

 

– Det här är en väldigt bra lösning för oss, med tanke på Johans skada. I Gianluca får vi in en etablerad målvakt som spelat på allra högsta nivå. Dessutom kan han nu svensk fotboll efter sitt år med AFC, där han höll nollan hela 18 gånger på 27 matcher under förra säsongen, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

 

Gianluca Curci började spela i AS Roma redan som åttaåring och tog sig hela vägen upp till A-laget där han debuterade 2004. Därefter har han spelat för en rad andra Serie A-klubbar, innan han via tyska FSV Mainz hamnade i AFC Eskilstuna inför förra årets säsong. Där var han alltså med och spelade upp laget tillbaka till Allsvenskan, via kval.

 

– Det här är en fantastisk möjlighet, att få representera en toppklubb som Hammarby här i Sverige. Jag hade en fin fjolårssäsong, och hoppas nu göra riktigt bra ifrån mig här i Hammarby så att det leder till att min tid i klubben blir betydligt längre än en vår, säger Gianluca Curci.

 

Vi återkommer med en längre intervju med Gianluca Curci i nästa vecka.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS