toggle menu

Hammarby vädjar om att Stå kvar - så ses vi snart igen

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Matcher utan publik kommer slå hårt mot Hammarby Fotbolls ekonomi. I dag sjösatte vi kampanjen Vi ses snart igen som främst vänder sig till våra säsongskortshavare där vi ber dem att Stå kvar – att inte begära pengarna tillbaka för sina säsongskort, och på så sätt bidra med ett stort stöd. Men kampanjen utgör också en plattform för supportrar att starta egna insamlingar till förmån för klubben.

 

Hammarby Fotboll står inför en av de största utmaningarna i klubbens historia. I kölvattnet av coronapandemins framfart världen över är klubbens ekonomi och framtid hotad. Fotbollssäsongen är uppskjuten och vi blickar in i en oviss framtid med spel inför tomma läktare. Som Nordens största publiklag på herrsidan och topp i Norden vad gäller publik på damsidan får det stora ekonomiska konsekvenser för klubben, sannolikt mer än för de flesta fotbollsklubbar.

 

Med totalt 16 430 sålda säsongskort (Allsvenskan och Elitettan) så kommer säsongskortsintäkterna för Hammarby Fotboll vara helt avgörande för att klubben ska överleva den här krisen.

 

I dag lanserar vi därför kampanjen Vi ses snart igen med det primära syftet att få stöd från våra säsongskortsinnehavare genom att göra valet att Stå kvar – att inte kräva tillbaka pengar för sitt säsongskort även om det kommer att spelas matcher utan publik under säsongen 2020. Som konsument har man rätt att få tillbaka pengar för de matcher som man inte kommer kunna nyttja sitt säsongskort till följd av myndigheternas restriktioner om publika evenemang, men med den här kampanjen uppmanar vi våra säsongskortsinnehavare att stå kvar. Oavsett vad.

 

Kampanjen riktar sig också till våra sponsorer och samarbetspartners. Även om säsongen nu inte blir riktigt som det var tänkt, så hoppas vi att våra sponsorer och samarbetspartners väljer att stå kvar vid vår sida.

 

För alla de Hammarbyare som inte har köpt säsongskort säsongen 2020 eller är samarbetspartner eller sponsor till klubben kommer vi genom kampanjen att uppmana till fortsatt engagemang och stöd till klubben, likt många av de enskilda initiativ och micro-kampanjer som vi redan sett bevis på de senaste månaderna.

 

– Att på egen hand starta en insamling, auktionera ut en gammal matchtröja, gjuta ett fiskedrag att sälja eller bygga Söderstadion i legoformat för att samla in pengar till klubben är helt avgörande för att vi ska ta oss igenom den här säsongen och komma ut på andra sidan på bästa möjliga sätt. Den typen av initiativ både välkomnar och uppmanar vi till framåt, säger Markus Nilsson, vice vd i Hammarby Fotboll.

 

Stödplåtar – bästa sättet att stötta klubben ekonomiskt.

 

– Vi vill med den här kampanjen skapa en plattform för alla supportrar, säsongskortsinnehavare, sponsorer och andra Bajare runt om i landet och i världen så att man kan bidra med det man kan. Många kan göra något, stort som litet. Det bästa sättet att stötta klubben är att köpa stödplåtar, de pengarna går oavkortat till klubben. Så startar man en insamling eller säljer en gammal klenod av något slag så är vår uppmaning att man köper stödplåtar för pengarna man samlar in, säger Markus Nilsson.

 

Kampanjen är i sin helhet skapad av supportrar till förmån för Hammarby Fotboll i denna svåra tid. Alla som varit med i skapandet av kampanjen har helt ideellt och kostnadsfritt för klubben ägnat fyra intensiva veckor åt ett gediget kampanjarbete. Fram till i dag har ett fyrtiotal supportrar varit direkt involverade i skapandet av kampanjen.

 

Det vi visar upp i dag är en start och en del av en större kampanj som kommer att vara aktiv under hela säsongen. Redan i morgon lördag klockan 09.00 släpps del två av kampanjen.

 

Besök kampanjsidan på www.visessnartigen.se

Köp stödplåt på www.hammarbyfotboll.se/stodplat

 

 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS