toggle menu

Hammarby värvar Kyra Cooney-Cross och Courtney Nevin

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 år sedan.

Hammarby har gjort klart med två australiensiska nyförvärv i form av 20-åriga offensiva mittfältaren Kyra Cooney-Cross samt 20-åriga försvararen Courtney Nevin. Båda spelarna ansluter från Melbourne Victory FC när A-Leagues säsong är över. Avtalen är skrivna över säsongen 2023.

 

Den australiensiska högstaligan A-League är för närvarande inne i sitt absoluta slutskede. På söndag tar sig det regerande mästarlaget Melbourne Victory an rivalen Melbourne City i fajten om finalplatsen till den 27 mars mot Sydney FC. 

 

Båda gjorde sina debuter för ”The Matildas” i juni 2021, och har sedan dess blivit uttagna regelbundet. Totalt har det blivit 16 framträdanden för Kyra respektive tio för Courtney i den gulgröna tröjan.

 

Kyra Cooney-Cross

 

 

På Kyras meritlista sticker fjolåret ut lite extra, när hon med sin hörna direkt i mål i sista förlängningskvarten mot just nämnda Sydneyavgjorde finalen och lyfte klubbens andra ligatitel. Under årets säsong har hon varit en av lagets viktigaste spelare från sin mittfältsposition. Utöver Melbourne Victory har hon även representerat Western Sydney Wanderers. 

 

– I Kyra får vi in en spelare som redan är etablerad i seniorfotbollen trots sin relativt unga ålder. Kyra har sedan landslagsdebuten sommaren 2021 blivit uttagen regelbundet i Australien, ett av världens bästa landslag, och spås en lysande framtid. Vi har scoutat Kyra en längre tid och försökt få hit henne tidigare, så det är skönt att det lönar sig att vara envis. Vi får hit en mångsidig mittfältare som kan spela på flera positioner och hon är en atletisk spelare med mycket bra tillslag. Vi är övertygade om att det är en spelare som kommer vara sevärd och hjälpa oss att fortsätta ta steg mot toppen av Damallsvenskan. Det känns oerhört skönt att äntligen få hit Kyra, säger Johan Lager.

 

– Jag är väldigt glad över att få komma till Hammarby och anta en ny utmaning och kapitel i karriären. Jag har hört väldigt fina saker om klubben och laget och jag kan knappt bärga mig att få bli en del av den, säger Kyra.

 

Courtney Nevin

 

 

Courtney anslöt till Melbourne Victory inför årets säsong och har varit en ordinarie försvarspjäs säsongen igenom. Precis som Kyra har hon tidigare även representerat Western Sydney Wanderers på seniornivå.

 

– Med Courtney får vi in en stark försvarare som kan spela såväl ytter- som mittback. Också en spelare som redan är med i Australiens landslag. Courtney är en snabb spelare, har ett bra tillslag och bra karaktär. Hon kommer kunna bidra både till vårt försvarsspel men även ett ännu bättre anfallsspel. I och med detta får vi bättre täckning i truppen på alla positioner och vi är också övertygade om att vi får in spetsegenskaper i laget. Vi är extremt glada över att Courtney väljer oss framför andra och vi ser henne som en mycket viktig pusselbit för att nå våra målsättningar, säger Johan Lager.

 

– Jag är oerhört peppad på att komma till Hammarby! Jag är tacksam över möjligheten att få komma till en så pass fin klubb och ser framemot att få dra igång och träffa mina nya lagkamrater. OBOS Damallsvenskan är en väldigt bra liga som kommer utveckla mig som spelare, säger Courtney.

 

HTV-intervjuer följer när spelarna har landat i Sverige.

 

Foton: Getty Images

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS