ANNONS

Hammarby värvar Rebin Asaad

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

Hammarby är överens med Halmstads BK om en övergång för mittfältaren Rebin Asaad. 22-årige Asaad har genomgått de obligatoriska medicinska testerna, och skrivit under ett ett och ett halvårs-avtal med Hammarby, med option om förlängning i ytterligare ett år.
– Rebin är en spelare med mycket intressanta egenskaper som jag tror att han kan utveckla hos oss, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Rebin Asaad ansluter alltså från Halmstads BK där han gjort fem inhopp i Allsvenskan under årets säsong.

 

 

– Det kan tyckas udda att Hammarby tar in en spelare som fått sparsamt med speltid i en klubb som ligger efter Hammarby i tabellen. Men jag har följt Rebin länge och han besitter egenskaper som jag tror han kan få ut mycket mer utav under rätt förutsättningar, och de förutsättningarna tror jag finns här hos oss, säger han.

 

 

Före Asaad kom till Halmstad inför förra säsongen spelade han tre år i Ängelholms FF. Det var under den tiden Jansson fick upp ögonen för honom.

 

– Det är en bolltrygg och rörlig spelare som har ett driv med bollen som är vägvinnande, och hans egenskaper tror jag kommer passa särskilt bra på vårt snabba underlag på hemmaplan. Han är främst en central mittfältare, men kan även spela på kanterna.

– Jag vill bara vara tydlig med att det här är en värvning som ska ses som långsiktig, och att Rebin är en spelare vi hoppas kunna utveckla. Jag tycker också att vi visat att vi har en miljö i Hammarby som kan ta spelare till en ny nivå, det är inte minst Juniors succé ett exempel på, säger Jansson.

 

 

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS