toggle menu

ANNONS

Hammarby värvar ytter - David Concha klar

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarby förstärker truppen med den spanske yttern David Concha. 25-åringen kommer närmast från CD Badajoz och ansluter senare i veckan. Avtalet han tecknat med Hammarby sträcker sig över två och ett halvt år.

 

Om en dryg vecka öppnar sommarens transferförnster formellt, och Hammarby har nu gjort klart med ett första nyförvärv. Klubbens sportsliga ledning har sedan en tid tillbaka riktat blickarna mot den spanska spelarmarknaden, och David Concha är ett resultat av det arbetet.

 

– Det finns många intressanta spelare i serierna under La Liga, och vi började titta närmare på den marknaden redan före Martí blev klar för oss, även om självklart fler dörrar öppnats sedan Matí kom in. David är en spelare med fina kvaliteter, en tekniskt skicklig ytter med fin vänsterfot som passar perfekt in i vårt spelsätt, säger Jesper Jansson.

 

David Concha fostrades i Racing Santander, gick därifrån till Real Sociedad och har även representerat lag som Numancia och Barcelona B.

 

– David är en mångsidig spelare som kan spela på flera positioner, och han är bra en mot en, och stark i presspelet. Dessutom har han internationell erfarenhet och jag är övertygad om att han har mycket att bidra med till vår trupp, säger Hammarbys huvudtränare Martí Cifuentes.

 

Efter ett år i japanska högstaligan återvände Concha till Spanien och CD Badajoz i Primera Division R.F.E.F 2020. Där har han spelat fram till nu när flytten går till Bajenland.

 

– Jag ser fram emot att få komma till Hammarby och att få träffa mina nya lagkamrater och möta klubbens supportrar. Jag kommer göra mitt yttersta för klubben och hoppas att vi först och främst får en bra fortsättning på säsongen, säger David Concha.

 

David Concha blir spelklar för Hammarby från den 15 juli. Mer från och om David blir det när han ansluter till Hammarbytruppen.

 

 

Foto: Bildbyrån

ANNONSER

Comments

comments