Hammarby värvar ytterback – Neto Borges klar

Av Love Gustafsson, Publicerat för 2 år sedan.

21-årige brasilianaren Neto Borges är Hammarbys senaste nyförvärv. Den vänsterfotade ytterbacken har skrivit på ett avtal som sträcker sig över tre och ett halvt år.

– Vi är glada att få in en vänsterback med mycket stor potential, säger Hammarbys sportchef Jesper Janson.

 

 

Neto Borges, kort för Vivaldo Borges dos Santos Neto, är Hammarbys andra nyförvärv inför 2018 års säsong, tillika andra förstärkningen i försvarslinjen. Det är en spelare med mycket intressanta egenskaper, menar Jesper Jansson.

 

– Neto är en ytterback med mycket fin vänsterfot och bra passningsspel. Han är väldigt löpstark och har bra fart, och han är också relativt storväxt för att vara ytterback. Det är en färdig fotbollsspelare i en bra ålder, men vi är övertygade att han kommer att utvecklas ytterligare här hos oss, säger han.

 

 

Borges kommer närmast från CA Tubarao där han spelat i det regionala mästerskapet i delstaten Santa Catarina tidigare i år, och för bara någon vecka sedan vann den lokala cupen med Tubarao.
Det är första gången Hammarby värvar en spelare från CA Tubarao, och Jesper Jansson är imponerad över klubbens upplägg.

– Tubarao är en klubb som gör en mycket intressant satsning och har byggt upp en fin verksamhet med många talangfulla spelare, och vi tittar på möjligheterna om ett eventuellt framtida samarbete, säger han.

 

 

Hammarby är Neto Borges första klubb utanför Brasilien, och han kommer att ansluta till Hammarbytruppen under försäsongslägret i Portugal i slutet av januari.

 

– Jag är en löpvillig spelare som gillar att gå med i offensiven och komma till inlägg, och om jag får bra läge skjuter jag gärna från distans. Jag är lycklig över att få komma till Hammarby och vill gärna hjälpa klubben att nå framgångar, säger Neto Borges.

 

 

Fakta Neto Borges

Född: 13 september 1996

Längd: 183 cm

Vikt: 85 kg

Moderklubb: Vittoria

Kommer närmast från: CA Tubarao

Övriga klubbar: Rio Branco, Boca Junior, Itabiana

 

 

Se HTV-intervjun med Neto Borges här

 

 

Foto: Johan Gustafsson/hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS