toggle menu

Hanna Folkesson och Dajan Hashemi klara för Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 3 år sedan.

Hammarby har gjort klart med den landslagsmeriterade mittfältaren Hanna Folkesson och det danska anfallslöftet Dajan Hashemi – två tunga namn som spetsar till truppen inför nästa år. Hannas avtal sträcker sig över 2022 och Dajans över 2021.

 

19-åriga Dajan Hashemi inledde karriären i kvartersklubben Snekkersten IF från Helsingör och debuterade i Elitedivisionen för BSF (Ballerup-Skovlunde Fodbold) redan som 17-åring. Flyttlasset bars sedan till den senaste klubbadressen Linköpings FC där det totalt blev spel i 20 av 22 matcher under 2019. 

 

– Med Dajan i laget spetsar vi offensiven med en mycket spännande spelare. Vi tror att hon kommer passa bra in i vårat sätt att spela och hon har redan visat att hon kan spela på allsvensk nivå trots sin unga ålder. Vi gjorde mycket mål ifjol men tror det kan bli ännu fler 2020 med Dajan i laget och jag känner att vi nu lyckats spetsa laget i alla delar inför den kommande säsongen, säger sportchef Johan Lager.

 

Klicka här för att både läsa mer om anfallstalangen samt se första HTV-intervjun.

 

31-åriga balansspelaren Hanna Folkesson kommer närmast från spel i Djurgården under 2019 och hade dessförinnan Rosengård FC som klubbadress under två år. Moderklubben är Umedalens IF och hon är även spelat i både Umeå Södra FF samt Umeå IK. Utöver tio allsvenska säsonger i bagaget har hon även 48 A-landskamper och ett dussin U23-landskamper på meritlistan.

 

– Vi såklart glada över att en såpass meriterad spelare väljer Hammarby de närmaste tre åren framför att stanna i Allsvenskan och Djurgården. Vi är övertygade om att Hannas kvalitéer kommer göra oss ännu bättre. Hon är en spelare som jobbar hårt och vinner mycket boll men som samtidigt är en skicklig passningsspelare. Vi ser fram emot att se henne spela i Bajen och hon kommer vara en viktig pjäs på den resa vi påbörjat, säger sportchef Johan Lager.

 

Mer om de båda nyförvärven samt HTV-intervjuer följer under dagen. Varmt välkomna till Bajen, Hanna och Dajan!

 

Du glömmer väl inte att förnya säsongskortet till Elitettan? Senast den 10 januari är det som gäller, innan nyförsäljningen drar igång den 17 januari. Klicka här för att säkra din plats även för 2020.

 

Foto: G40 Studio 

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS