toggle menu

Hanna Lundkvist förlänger med Bajen

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 år sedan.

Bygget inför den allsvenska återkomsten fortlöper och i dag står det klart att Bajen förlänger avtalet med Hanna Lundkvist. Det nya kontraktet sträcker sig över säsongen 2022.

– Jag ser framemot att få göra min allsvenska debut i Bajentröjan, säger Hanna.

 

Det 18-åriga ytterlöftet anslöt till Hammarby från AIK inför säsongen 2019. Utvecklingen har gått stadigt framåt och under sina två år har hon medverkat i samtliga 52 seriematcher i Elitettan, 44 av dessa från start. Utöver klubblagspelet har även uttagningarna på ungdomslandslagsnivå varit lika återkommande och senast var hon bland de yngsta som togs ut till årets sista U23-samling av förbundskapten Ulf Kristiansson. 

 

– Hanna har under sina två år hos oss tagit snabba och stora steg in i seniorfotbollen. I vår strategi är det viktigt med kontinuitet men också att lyfta fram unga spelare och med Hanna får vi båda delarna. Vi tror att hon bara kommer fortsätta ta ytterligare steg i sin utveckling kommande åren, säger sportchef Johan Lager.

 

Om “Lunkan” allt som oftast sågs på högerytterpositionen under föregående säsong sågs hon stundtals något längre ner på högerflanken 2020 då hon även fick förtroende och utvecklade sitt spel som ytterback. Fyra mål och nio framspelningar 2019 följdes upp av två baljor och fyra assists i år och Hanna själv är laddad att få äntra Hammarby IP i OBOS Damallsvenskan 2021:

 

– Det känns jättebra att fortsatt vara en del av den resa vi påbörjat här i Hammarby. Förtroendet jag känt från tränarna har varit en viktig del i beslutet samt att jag trivs väldigt bra i laget och ser en fortsatt fin individuell utveckling i klubben. Jag ser fram emot att få göra min allsvenska debut i Bajentröjan, säger Hanna.

 

 

Foto: Anders Nyberg

ANNONSER

Comments

comments