toggle menu

ANNONS

Här är samtliga pristagare från Bajengalan 2019

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Under torsdagskvällen gick den årliga Bajengalan av stapeln. Drygt 550 inbjudna personer, allt från klubbrepresentanter och sponsorer till ideellt arbetande kring lagens matchdagar, avnjöt en trerättersmiddag innan det var dags eftersläpp, livemusik och ytterligare flera hundra supportrar att göra entré i stora salen på Arenavägen 75. Nedan hittar du samtliga pristagare från kvällen.

 

Det kanske mest prestigefyllda priset är som alltid Årets spelare, och med över 37 respektive 35 procent av de samlade rösterna, gick priset till Emma Jansson och Darijan Bojanic.

 

 

Sedan var det dags för Årets mål där Emilia Larssons soloräd hemma mot Lidköping krossade det mesta av motståndet på damsidan med över 57 procent av rösterna. 

 

 

På herrsidan var det Vladimir Rodic som kammade hem priset med 45 procent av rösterna för sitt 1-0-mål hemma mot AIK i september. 

 

 

Från Hammarbys marknadssida delades två priser ut; Årets partneraktivering samt det nyinstiftade hederspriset. Det förstnämnda gick till Sefina Pantbank och deras V.I.B-kortskampanj med följande motivering: 

 

“Genom att ha investerat stort i skapandet av en helt egen och anpassad unik aktivering, som i sin kommunikation landat i klubbens färger och former har denna aktivering blivit mycket spridd och uppskattad. Aktiveringen har engagerat klubbens supportrar på att varmt, trevligt och generöst sätt. Tack vare skapandet av konceptet “V.I.B – Very Important Bajare” har Sefina Pantbank hittat sin lyckade plattform för vidare kommunikation inom ett givet Hammarbytema”

 

Hederspriset går till en partner som på något sätt utmärkt sig genom skapandet av extra ordinära aktiveringar och investeringar i sitt eget och i Hammarby Fotbolls varumärke. Priset går till en partner som tack vare samarbetet med Hammarby Fotboll gjort stora skillnader för sig själv och för klubben. Vinnare blev Craft Scandinavia AB med följande motivering:

 

“Denna Hammarbypartner har tack vare sitt nyskapande och flexibla sätt att arbeta bidragit med stort nytänkande, modiga vägval, lyckade satsningar, ökad omsättning med ökad lönsamhet. Denna partner har via ett succéartat samarbete med Hammarby Fotboll under 2019 lyckats etablera sig som en helt ny och modern aktör med den senaste och mest innovativa teknologin in i sporten Fotboll. Produkternas kvalité och utmärkta funktion är mycket omtyckta och uppskattade bland klubbens alla ledare, spelande ungdomar, i klubbens dam- och herrlag och sist men inte minst hos Hammarbys supportrar”

 

Ett annat nytt pris för i år var Bajen Fans utmärkelse Årets Bajenvrak, ett pris som instiftats i syfte att hylla någon inom klubben som, under året, med sina insatser visat extra mycket hjärta för föreningen i våra liv. Detta hedersamma pris, som delades ut av ordförande Jonas Karlsson Öhlin, gick till Hammarby Fotbolls säkerhetsansvarige Göran Rickmer med följande motivering: 

 

“Det här ett pris som delas ut av Bajen Fans som ett tack från oss supportar till någon inom klubben som visat extra mycket hjärta under säsongen. Detta år har vi valt att ge priset till en person som stått upp för vår supporterkultur. En person som under året burit upp den grönvita fanan högre än någon annan, rakryggad och längst fram i ledet. När det blåser som mest står du fast, och för allt detta är vi evigt tacksamma. 

 

Du är bra för svensk fotboll. Du är ovärderlig för Hammarby Fotboll. 

 

Årets Bajenvrak, Göran Rickmer!”

 

 

Årets Samhällsmatchhjälte, som delas ut tillsammas med Samhällsmatchens huvudpartner Stena Fastigheter går till en individ som på olika sätt varit betydelsefull för Samhällsmatchens utveckling under året och genom sitt engagemang bidragit till vår gemensamma framgång. Priset i år gick till Gashaw Hailu, som till vardags jobbar som brandman på Södertörns Brandförsvar. Blåljusmatchen, Sommarjobbsförmedlingen och Familjedagen är bara några konkreta exempel på initiativ som Gashaw varit med och möjliggjort.

 

 

Extra uppmärksamhet fick även Mats Solheim, Ellen Gibson och Emma Jansson som under säsongen klev över 100 seriematcher i den grönvita tröjan. 

 

 

Hammarby Fotboll vill rikta ett varmt tack till alla som kom och summerade årets säsong. Vi ses igen 2020!

 

Samtliga foton: Peter Jonsson

ANNONSER

Comments

comments