toggle menu

ANNONS

Hektiskt avslut på deadline day – tre avtal klara

Av Love Gustafsson, Publicerat för 1 år sedan.

Det rådde febril aktivitet i klubbhuset på Årsta IP ända in på småtimmarna på onsdagskvällen, sista dagen det svenska transferfönstret var öppet. Sportchef Jesper Jansson tecknade under inte mindre än tre kontrakt – en förlängning med Williot Swedberg, ett avtal med Halmstadförsvararen Edvin Kurtulus som gäller från 2022, och gjorde klar en värvning av slovenske U21-landslagsmannen Aljosa Matko från NK Maribor.

– Det blev en intensiv dag och kväll, och vi är väldigt nöjda med att ha rott de här tre avtalen i hamn, säger sportchef Jesper Jansson.

 

Williot Swedberg förlänger

 

Bara en månad har gått sedan Williot Swedberg debuterade – och var med och punkterade matchen mot Degerfors IF med sitt vackra 3-1-mål. På onsdagskvällen skrev den 17-årige stortalangen på ett nytt treårsavtal.

 

Foto: Bildbyrån

 

– Vi är oerhört glada och stolta över att Williot förlänger med Hammarby. Han har länge varit ansedd som en av landets absolut mest spännande talanger, och vi tror väldigt, väldigt mycket på honom och det känns bra att han tror på Hammarby. Han har varit jagad av flera stora klubbar i Europa, så vi är mycket nöjda med att han fortsätter i Hammarby, säger Jesper Jansson.

 

Milos Milojevic fyller i:

– Williott är en spelare vi kommer att bygga vidare med. Vi är fullt medvetna om vad han är kapabel till, och vad han kan utveckla. Det är mycket lovande spelare som vi är väldigt glada över att få fortsätta jobba med, säger Milos Milojevic.

 

Förlängningen innebär alltså att Williot fortsätter spela i sin moderklubb.

– Det känns riktigt bra och kul att få chansen att fortsätta utvecklas i Hammarby. Jag har fått förtroende av Milos och känner att det är bäst att stanna trots andra smickrande alternativ. Det är en dröm som går i uppfyllelse, det här ska bli kul, säger Williot.

 

 

Aljosa Matko klar för Hammarby

21-årige offensive spelaren Aljosa Matko ansluter från NK Maribor – som ju Hammarby slog ut i UECL-kvalet – till Hammarby. Matko, som är bofast i det slovenska U21-landslaget, har skrivit på ett treårsavtal, och ansluter till Hammarby inom kort.

 

Foto: NK Maribor

 

– Matko kan spela på de flesta offensiva positioner, och vi tror att han kommer att tillföra ytterligare en dimension till vårt spel redan nu. Han är i en bra ålder, och har en stor potential att ta riktigt stora kliv som spelare, och det ska bli väldigt spännande att se honom här i Hammarby, säger Jesper Jansson.

 

Milos Milojevic känner väl till Aljosa Matko och menar att han kommer passa bra in i Hammarbys spel.

– Det är en kvick, direkt spelare som är bra en mot en, och bra i avslutslägena. Det är en av Sloveniens största talanger, och han har redan presterat på seniornivå. Han passar väl in i vårt spelsystem och har egenskaper vi letat efter, säger han.

 

 

Edvin Kurtulus Hammarbyspelare från 2022

Hammarby såg även till att säkra ett namn för framtiden – Halmstad BK:s försvarare Edvin Kurtulus, som även han skrivit på för tre år. 21-åringens avtal träder i kraft vid årsskiftet.

 

Foto: Bildbyrån

 

– Vi har följt Edvin länge i Halmstad och hans utveckling har gått stadigt uppåt. Det är en mittback som hanterar att spela ytterback väldigt väl, positionen han spelat mest på under förra året och under årets säsong. Vi försökte få över honom redan nu, men Halmstad ville mycket förståeligt inte släppa honom förrän efter säsongen. Fast vi bygger på sikt, och Edvin kommer passa bra in i framtidens Hammarby, säger Jesper Jansson.

 

Milos Milojevic:

– Edvin är en spelare som redan har etablerat sig på allsvensk nivå, och har både representerat Sverige och Kosovo i U-landslagsammanhang. Det är en stor, stark, bollskicklig och positionssäker spelare som kommer att bidra direkt när han ansluter till oss, men han har också en stor utvecklingspotential och jag ser fram emot att jobba med honom.

 

 

Williot Swedberg

Född: 1 februari 2004

Moderklubb: Hammarby IF

Övriga klubbar: IK Frej (lån), HTFF (lån)

 

Aljosa Matko

Född: 29 mars 2000

Längd: 177 cm

Moderklubb: Bela Krajina

Kommer närmast från: NK Maribor

Övriga klubbar: Krka, Bravo (lån från Maribor)

 

Edvin Kurtulus

Född: 5 mars 2000

Längd: 185 cm

Moderklubb: Halmstads BK

Kommer närmast från: Halmstads BK (ansluter till Hammarby vid årsskiftet)

Övriga klubbar: –

 

 

Foto överst: Bildbyrån (montage)

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS