toggle menu

Helén Eke fortsätter i Bajen – "En spelare som ger allt för laget"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

Med 114 tävlingsmatcher och sju mål för klubben i ryggen står det nu klart att Helén Eke spelar vidare i Bajen, när återkomsten till OBOS Damallsvenskan nu stundar.

 

Såväl i samband med comebacken från skada sommaren 2019 som inför 2020 var målet tydligt för Eke – att ta Hammarby tillbaka till finrummet. Försvararen förlängde sitt kontrakt inför årets säsong med option på ett till år, en ömsesidig sådan som nu aktiverats för 2021. Sportchef Johan Lager om fortsättningen:

 

– Att ha erfarenhet och kontinuitet är viktigt för truppstrategin. Helén bidrar med båda och är en viktig spelare för truppen. En spelare som ger allt för laget på träning och match och som dessutom kan spela på flera positioner. En viktig pusselbit att på plats inför säsongen.

 

Foto: Bildbyrån

 

I år nådde den 29-åriga försvarspjäsen en milstolpe i Hammarby IF, då hon med sina 18 framträdanden i cup- och seriesammanhang klev över 100 tävlingsmatcher i Bajentröjan. Och nu står det alltså klart att det lär bli fler, då Helén kan förbereda sig för sin nionde säsong i grönvitt.

 

– Det är nog ingen hemlighet att jag har svårt att se mig i en annan klubb, så det brukar vara en ganska okomplicerad process så här års. Jag tycker vi har tagit stora kliv i år, både spelmässigt men även individuellt, och det känns väldigt inspirerande att nu få chansen att fortsätta utvecklingen i landets högsta serie, säger Helén. 

 

Foto överst: Therese Back

ANNONSER

Comments

comments