toggle menu

ANNONS

Hemma hos Petter Andersson

Av , Publicerat för 18 år sedan.

Efter en eftermiddags shoppande med mamma Eva, pappa Lars och flickvännen Ida på IKEA tar Petter emot oss i sitt nya hem i Bagarmossen, söder om Södermalm. Lägenheten är på drygt 50 kvadrat och helt nyrenoverad. Dessutom är det mesta av inredningen nyköpt, även om han inte fått upp så mycket ur kartongerna ännu. Men Petter tror att han kommer att trivas i sin nya lägenhet på andra våningen.
– Nu känns det som att jag kommer trivas här. Jag var inte lika övertygad om det efter första gången jag hade sett lägenheten, säger Petter.
Med hemma menar han fortfarande Ljusvattnet, eller “Porrbacken” som den exakta platsen som han kommer ifrån kallas.
Tunnelbanan ligger inom 100 meters avstånd och från köksfönstret har han utsikt över en gammal sliten fotbollsplan.
– Ja, det är ett jättefint och lugnt område. Nästan lika lugnt som hemma, ändå finns det mesta runt hörnet, säger Petter.

Skolan bredvid Bajens kansli
På måndag ska Petter dessutom hitta till sin nya skola.
– Jag hittar till Kanalplan och skolan ligger precis i närheten, så det ska inte vara några problem, säger Petter.
Att skolan ligger vägg i vägg med Hammarby Fotbolls kansli är heller ingen nackdel.

Petter Andersson har hunnit med fyra träningar av sitt nya liv som fotbollsproffs. Han har alltid drömt om att kunna leva på fotbollen och förstod tidigt att han hörde till den lilla skara unga fotbollsspelare som verkligen hade chansen att nå ända fram.
– Men det var först när jag spelade mot före detta allsvenska spelare som varvat ner i Division III som jag förstod att chansen att få spela i Allsvenskan verkligen fanns. De var ju inte så himla bra som man kanske hade trott, säger Petter.

Hemma på ett par timmar
Så här långt trivs han bra med sin nya tillvaro. Han känner sig väl mottagen av sina nya medspelare och vare sig rastlösheten eller ensamheten har infunnit sig ännu.
– Fast det är kanske inte så konstigt eftersom jag hela tiden har haft mina föräldrar och flickvän här. Vi får se hur det blir när de har åkt hem igen.
Skulle hemlängtan bli alltför stor är det ingen katastrof. Med flyg kan han vara hemma på ett par timmar från dörr till dörr.
– Jag kommer framförallt sakna Ida och min familj. Men även vännerna, säger Petter.
Han räknar inte med att det blir något allsvenskt spel i år. Även om han har målsättningen den här säsongen klar för sig.
– Jag siktar på att få sitta på bänken och helst på Söderstadion. Det skulle vara en fantastiskt upplevelse.

Såg Johans drömträff på plats
Petter har sett Hammarby på Söderstadion tre gånger och Bajen har vunnit vid samtliga tillfällen.
– Min första match jag såg var den när Johan Andersson gjorde sitt drömmål mot Trelleborg. Jag såg även 2-0-segern mot Helsingborg i somras samt 1-0-seger mot Halmstad senast. Jag ser det som ett gott tecken.
Vid matchen mot Halmstad blev han i halvtid dessutom intervjuad i mittcirkeln.
– Det var riktigt nervöst … jobbigt, säger Petter.
Men förmodligen är det något som 18-åringen måste vänja sig vid. För går allt som det ska blir talangen från Norrland snart guld värd för Hammarby. Något som skulle svida för AIK:s sportchef Peter Kisfaludy.
– Ja, han blev ju besviken när Petter bestämde sig för Hammarby, säger pappa Lars medan han skruvar fast den sista taklampan.
Jag vet inte varför han valde Bajen. Kanske förstod han var de bästa fansen finns.

ANNONSER

Comments

comments