Hjalmar Ekdal klar för Hammarby

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Hammarby har skrivit ett tvåårsavtal med Hjalmar Ekdal. Den 20-årige försvararen kommer sättas upp på listan för samarbetsavtalet med tidigare klubben IK Frej. – Vi får in en ung spelare som haft en väldigt bra utvecklingskurva på kort tid, dessutom har han visat en fin stabilitet samt bra ledaregenskaper den här säsongen, säger sportchef Jesper Jansson. 

 

Hjalmar kommer senast från IK Frej, där han spelat samtliga matcher under 2019 och hamnat i målprotokollet vid två tillfällen. Han kommer nu att tillhöra Hammarby men sättas upp på samarbetslistan vilket innebär att han är tillgänglig för matchspel i båda klubbarna samtidigt som Hammarby kommer att vara hans primära träningsmiljö. 

 

– Vi får in en ung spelare som haft en väldigt bra utvecklingskurva på kort tid, dessutom har han visat en fin stabilitet samt bra ledaregenskaper den här säsongen. Vi har kunnat följa honom extra noga i och med det välfungerade samarbetet med IK Frej, där han haft en riktigt bra utvecklingsmiljö, säger Jesper Jansson.

 

– Jag är glad över den här möjligheten och ser fram emot att komma igång med laget. Här får jag konkurrera på högsta allsvenska nivå samtidigt som jag säkerställer att jag får bra matchning i Superettan innan jag bedöms vara redo för allsvenskan, säger Hjalmar. 

 

Foto: Hammarby Fotboll

 

ANNONSER

Comments

comments