toggle menu

HTFF: Förlust mot IF Sylvia

Av Redaktionen, Publicerat för 2 månader sedan.

På lördagen reste HTFF till Norrköping för att ta sig an IF Sylvia på “Parken”. HTFF var i ledningen två gånger om, men trots målen av Bayere Junior Loue, Saidou Alioum och William Hofvander slutade matchen 4-3 till hemmalaget. Assisterande tränare Magnus Österbergs kommentarer om matchen finner nedan. 

 

Magnus Österberg om matchen:

– Vi sitter ihop helt okej i början. Vi får inte igång något jättebra eget spel, men vi gör ett fint mål på en omställning när vi sätter Loue i friläge som rullar in ettan. Sedan kommer ju straffen som vi får i efterspelet av en hörna. Att vi leder med 2-0 speglar kanske inte matchbilden. 

 

– Vi är rätt nöjda att ha ledningen i paus, men vi kände att spelet inte riktigt satt. Lite bittert att säga i efterhand, men i paus tryckte vi extra på att vi skulle hålla oss vaksamma i början av andra så att vi inte släpper in och ger Sylvia energi. Det lyckas vi inte med – de gör första målet och får kraft av det. Vi lyckas ändå göra 3-1 på en omställning med känslan av att “nu kanske de slocknar lite grann”, men man hinner knappt sätta sig innan 3-2 kommer och då blir det ytterligare energi. Plötsligt är det 4-3-underläge.

 

– Vi har en vecka på oss att justera lite grann, vi kommer att få tillbaka några spelare vilket leder till en bättre konkurrens i laget, vi kommer att kunna ha en bättre balans än vad vi hade senast. Utifrån förutsättningarna så tycker jag att första halvlek mot Sylvia är godkänd. Andra halvlek är underkänd, precis som resultatet. Nu är det snart dags för Gefle som leder serien, det är ett bra lag vi ska möta och att spela mot serieledarna ger nog lite extra tändvätska.

 

Laget:

Sebastian Selin (MV)
Mamadouba Diaby
Melvin Bajrovic (K)
Ibrahima Breze Fofana
Leon Hien (ut, 77′)
Joel Allard
William Hofvander
Saidou Alioum Moubarak
Sebastian Hardenborg Brolin (ut, 45′)
Bayere Junior Loue (ut, 61′)
Vilmer Rönnberg

 

Ersättare:

Ian Pettersson (MV)
Noah Tesfai Negash (in, 77′)
Jusef Erabi (in, 61′)
Fredrik Hammar (in, 45′)

 

 

Nästa match för HTFF spelas 1 oktober klockan 16 mot Gefle IF hemma på Hammarby IP.

 

Foto: Anders Ögren

ANNONSER

Comments

comments