HTFF startar seniorlag igen

Av Redaktionen, Publicerat för 1 år sedan.

2016 startades systerföreningen Hammarby Talang Fotbollförening (HTFF) upp igen, och verksamheten har under 2016-2018 bedrivits med inriktning på juniorfotboll på pojksidan, för pojkar 15 till 19 år.
Inför 2019 startar HTFF återigen en seniorverksamhet, där HTFF går samman med Enskededalen FC och övertar deras serieplats i division 5.

 

Föreningschef Peter Kleve berättar:

– På långsikt är tanken att verksamheten i seniorlaget ska in i vår utbildningsstege inom Hammarby, att fungera som ett steg mellan ungdomsfotbollen och seniorfotboll.

Vi har redan i dag ett samarbete med IK Frej där våra talanger som är närmast A-laget får en väldigt bra tränings- och matchverksamhet. HTFF:s seniorlag blir en verksamhet för ”late bloomers”, för de spelare som har en lite längre utvecklingskurva.  

 

 Kleve fortsätter:

– Men det är först när HTFF kommer upp på division 2-3-nivå som vi kan använda det i vår utbildningsstege. Så nu blir det en process att få upp laget till den nivån. En rimlig målsättning skulle vara att nå dit inom fyra, fem år.

 

Söker spelare och ledare till säsongen 2019

Allt blev klart i måndags, nu söker HTFF spelare och ledare. Laget kommer ha sin verksamhet på Årsta IP,  Kanalplan och Hammarbyhöjden, vilket sätter en stor Hammarbyprägel på verksamheten.

 

Bosse Wester sportchef för HTFF berättar:

– Vi hoppas att flera före detta akademi- och ungdomsspelare som i dag spelar på seniornivå vill komma tillbaka och vara med på resan att ta upp HTFF seniorlag till division 2. Vi har även en dialog med våra futsalspelare i SFL om att vara med i projektet.

 

Är du intresserad att vara med som ledare, tränare eller spelare i HTFF, maila bo.wester@hammarbyungdom.se  

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS