toggle menu

HTV: "Cattis" tillbaka i Bajen – som team manager

Av Marcus Bolldén, Publicerat för 1 år sedan.

Damernas nya team manager är ett välbekant ansikte i Hammarbyled, Cathrine Dahlström. Hör henne berätta om sin nya roll, om lägret i Marbella samt tiden i Norge.

 

”Cattis”, du är tillbaka i Bajen men vid sidan om planen. Vill du berätta om din roll här på lägret?
– Ja, jag kom in nu till i år som lagets team manager. Förra året drog jag ju mitt knä, korsbandet och meniskerna, så det här var ett väldigt fint sätt att få komma in i ett lag igen och att vara tillbaka i Hammarby.

 

Lagledarrollen har ju funnits tidigare, men din roll som team manager är ju ny på pappret. Hur ser din arbetsroll ut?
– Den är fortfarande lite oklar, men den kommer väl utkristallisera sig lite över säsongen. Men först och främst handlar det väl om att bara göra livet för spelarna lite bättre. Försöka strukturera runt omkring och se till att de får allt de behöver. Så jag hoppas att det blir bra.

 

Och du har ju smygstartat lite innan lägret. Hur har de första veckorna varit?
– Bra. Mycket! Det är mycket att sätta sig in i, men det är väl så det ska vara, så jag hoppas det blir bra.

 

Om vi bara backar bandet något och ser till de drygt två åren du hade i Lilleström, hur skulle du sammanfatta den sejouren?
– Det var väldigt bra. Det var ju lite osis med corona, men jag fick ju chansen att spela Champions League, och att få spela i ett bra lag under en tid. Så det har varit givande för mig som fotbollsspelare.

 

Är skorna lagda på hyllan nu, eller hur ser det ut med fotbollsbiten?
– Ja, jag har ju en kropp som en 80-åring, så vem vet? Just nu är det lite rost i maskineriet både i knäet och höften, så jag hoppas att det ska smörjas ihop under året, och sedan får man väl se. Fokus är på att må bra och att vara här, så det är målet just nu.

 

Som spelare får man ju ofta frågor om ens styrkor, vilka är dina främsta egenskaper som team manager?
– Ja du, det kanske du ska fråga dem… Nej, men jag gillar att ha koll på saker. Och jag försöker se på det positivt och se om det går att lösa, och att vara öppen för det som kommer emot, så jag tänker att det väl är en bra egenskap.

 

Träningslägret vi är på nu då, vad säger du om det hittills? Du som varit med tidigare, hur mycket betyder den här typen av uppladdning inför en säsong?
– Det här är väl en dröm. Det har varit sparsmakat med värme och fina banor, så bara att få spela och träna på de planerna som tjejerna får göra här, det är otroligt bra. Och att få vara ihop som lag och bygga den kulturen och grunden som se till att vi gå vinnande ur den här säsongen. Så jag tror att det här är superbra.

 

Hur avis är du på spelarna som får springa runt på de här planerna, i det här vädret?
– Man är otroligt avundsjuk, men man får slå lite bollar in försiktigt… så jag känner på det. Men det är otroligt bra. Jag hoppas att de njuter där ute.

 

 

Foto/tumnagel: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments