toggle menu

HTV: Dajan - "Jag vill spela dominant fotboll"

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 år sedan.

Dajan Hashemi är klar för Hammarby. I sin första intervju berättar hon om ambitionerna för 2020, både för egen del och för laget. Många mål ska det bli, och Hammarby ska bli allsvenskt igen. Läs mer om nyförvärvet nedan. 

 

Dajan Hashemi är nyss fyllda 19 år, men den danska anfallaren har flera år av seniorfotboll bakom sig. Hon debuterade i högstaligan som 17-åring och målproduktionen i flicklandslagen ledde såväl till Linköping sommaren 2018 som till en A-landslagskallelse i våras. Men i LFC användes Hashemi ofta som wingback då det väl blev speltid. I Hammarby vill hon hitta tillbaka till glädjen och målformen – och på så vis bidra till uppflyttningen.

 

Foto: G40 Studio

 

Dajan Hashemi växte upp i Helsingör-stadsdelen Snekkersten och fick sin initiala fotbollsfostran i dess kvartersklubb, Snekkersten IF. Efter en tonårssejour i Hillerød Fodbold värvades hon till BSF, en i regionen större förening som uttydes Ballerup-Skovlunde Fodbold, där hon debuterade i Elitedivisionen som 17-åring i augusti 2017. Därefter dröjde det 23 matcher till i högstaligan på ett år och en vecka – sedan var Linköpings FC i storasyster Sveriges toppskikt ny klubbadress. Däremellan de två baljorna på tolv minuter mot Nederländerna i F19-EM utgjort ett internationellt genombrott, och snart efter flytten till LFC fick hon också mäta sig med de riktigt stora – i Champions League-mötet med Paris Saint-Germain.

 

Hemmavid gick utvecklingen inte obemärkt förbi; i maj kom kallelsen till A-landslaget, dock blev hon denna gång kvar på bänken i Danmarks träningsmatch. Sammantaget blev dock inte tiden i Linköping vad Hashemi sett framför sig på förhand. Under 2019 deltog hon visserligen i 20 av 22 seriematcher (varav sex framträdanden från start) när LFC blev allsvensk femma. Men hon användes alltså i stor utsträckning om wingback, en position där hon inte kände att hon fick fram sina styrkor, som mycket handlar om målsinnet och avslutskylan. Nu vill Dajan Hashemi förädla just de egenskaperna på Hammarby IP – och därigenom bidra till att Bajen återvänder till OBOS Damallsvenskan. Kontraktet med HIF är skrivet på två år.

 

Återigen, varmt välkommen till Hammarby IF, Dajan!

 

Tumnagel: G40 Studio

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS