toggle menu

HTV: Det här är Blåljusmatchen

Av Redaktionen, Publicerat för 2 år sedan.

Innan herrarnas hemmamatch mot Malmö den 20 oktober spelades en annan typ av match, som blev startskottet på den satsning Samhällsmatchen gör tillsammans med Stena Fastigheter och Fryshuset. Se filmen om initiativet ovan och läs mer nedan.

 

Söndagen den 20 oktober arrangerades Blåljusmatchen på Tele2 Arena, där ungdomar från Skärholmen-området (Bredäng, Sätra, Skärholmen och Vårberg) fick spela en fotbollsmatch tillsammans med blåljuspersonal och personal från Stena Fastigheter StockholmMatchen var startskottet på en satsning som handlar om att bygga broar mellan blåljuspersonal och ungdomar i Söderort – ett projekt som Samhällsmatchen och Stena kommer jobba vidare med. 

 

Ett par veckor innan matchen fick inbjudna ungdomar en arenavisning av Tele2 Arena samt introduktion av initiativet, innan det var dags att besöka Stena Fastigheters huvudkontor i innerstan. Väl där fick ungdomarna möjlighet att berätta om hur de skulle vilja utveckla sitt lokala närområde. Syftet med den träffen var att höra konkreta tankar kring vad man saknar i sitt bostadsområde och utifrån det försöka applicera och förverkliga de idéer och drömmar som togs upp.

 

Foto: Therese Back

 

– En viktig ståndpunkt för att bygga trygga och hållbara städer är att skapa tillit till myndigheter och att ungdomar får känna sig hörda. Så detta är egentligen bara en början för att vi ska kunna bygga någonting större och skapa mer aktiviteter och relationer tillsammans med ungdomarna och blåljuspersonal, Sarah Pettersson, relationsförvaltare för Stena Fastigheter Stockholm. 

 

– Vi anser att denna typ av dialog är en förutsättning för att vi ska kunna bygga hållbara städer där våra medborgare känner sig delaktiga och involverade, säger Abel Abraham, ansvarig för Samhällsmatchen. 

 

Tillsammans med Stena Fastigheter vill vi tacka alla medverkande aktörer: Fryshuset Stockholm, Polisen, brandförsvaret samt ambulanspersonalen för att ni möjliggjorde detta. Tack även till våra andra samarbetspartners Stockholm Live och Bosphorus Smartmeals.

 

Tumnagel: Therese Back

ANNONSER

Comments

comments