toggle menu

HTV: Häng med när F19 säkrade segern i vårserien

Av Mattias Jansson, Publicerat för 2 månader sedan.

F19-laget säkrade i dag segern i grundserien via tre poäng på ett blåsigt “Kanalplan” och till hösten väntar en tuff allsvenska. Häng med i 3-1-vinsten mot Sundsvalls DFF på nära håll – från förra A-lagsspelaren Hanna Lundqvists peptalk i omklädningsrummet, via chanser och baljor signerade tvåmålsskytten Eden Lind och Amanda Sundström – till firande och intervjuer med mittfältskapten Mercy Söderling och tränare Pierre Fondin.

 

 

Mercy, vi står här efter 3-1 mot Sundsvall och en bärgad serieseger också, i alla fall i grundserien. Hur upplevde du matchen i dag?
– Jag tycker vi började matchen väldigt starkt. Vi satte högt tempo och tryckte ner dem, men sen så föll vi ner mycket i deras tempo. Men det var ändå en stark vinst.

 

Några skapliga veckor för dig, kan man ju tänka sig.
– Ja, haha…

 

Hur har det varit? Hur kändes allsvenska debuten nere i Kalmar?
– Det kändes bra! Jag tänkte inte att jag skulle komma in, men det var kul. Utmanande. Sen är det alltid kul att köra på lite högre nivåer.

 

Hur ska det bli nu till hösten? Det är klart att du nog kan tänka dig fler A-lagsminuter, men annars så blir det ju också en lite tuffare F19-höst än det brukar vara. Hur känns det?
– Det ska bli kul, tycker jag. Jag tycker att vi oftast är bättre när vi möter lite bättre motstånd, så jag tror att vi kommer utvecklas väldigt mycket som lag. Och det blir bra för mig också. Högre tempo!

 

 

Pierre, vi står här efter 3-1 mot Sundsvall. Till att börja med, vad säger du om den här matchen?
– Helt okej genomförd. Jag tycker att vi väl kan prestera ännu lite bättre. Men den här perioden med vårt lag, med mycket skolavslutningar och student och bal, så har det varit lite struliga veckor här och lite fokus på annat. Jag tycker ändå Sundsvall är helt okej. Att kunna genomföra den matchen på ett hyfsat bra sätt, vinna ganska stabilt till slut även om vi kanske skulle vilja göra en bättre prestation, så ser det ändå helt okej ut.

 

Och ni vinner serien i och med den här segern. Vad är det som ligger bakom det?
– Framför allt så är det ju att vi har skickliga spelare. Många som är duktiga individuellt, som kanske var duktiga individuellt redan förra året också, men i år kanske sitter ihop lite bättre som ett lag. Och då börjar vi få resultat med oss också.

 

Den här våren blev ju ganska kort i och med att det är en enkelserie. Hur har den varit?
– Bra. Jag tycker vi har haft ganska få riktigt svaga prestationer, utan vi har varit ganska stabila. Nu har vi en förlust, mot BP, där jag tycker vi är väldigt bra i den matchen och kanske inte förtjänar att förlora. Men annars, en förlust och åtta segrar, så det känns som att vi har en ganska hög lägstanivå.

 

Sen så är det ett nytt serieupplägg nu också. Hur ser du på det och… hur funkar det?
– Det är ju de fem bästa från norra och fem bästa från södra serien som slås ihop till ett A-slutspel. Så det blir bättre matchning, vilket jag tror alla i den här F19-serien är ute efter, att försöka få så bra matchning som möjligt för sina lag. Och det här upplägget tror jag blir bra, så vi får vi möta de bästa även från södra serien också, så vi får fler bra matcher här i höst.

 

Och du har varit här ett halvår nu, ungefär. Hur har den här tiden varit och vad har du fått för intryck av vår verksamhet?
– Ja, men Bajen som helhet gillar jag. Det är mycket publik och det är många som gillar Bajen, och det är många som bryr sig mycket om Bajen. Så det känns väldigt roligt. Mycket stöd runt omkring. Kring verksamheten som sådan så tycker jag att det fortfarande finns steg att ta, för att vi verkligen ska kunna producera riktigt, riktigt bra spelare hela vägen upp till damlaget. Men jag tycker att vi är på gång och det finns en ambition att skapa något riktigt bra. Så vi är väl kanske lite fortfarande i startgroparna till att sätta något riktigt, riktigt bra. Men vi jobbar efter det och försöker, och där är känslan nu att det finns backning också, för att det ska bli bra.

 

Då får man, även om det inte ska vara så resultatinriktat, gratta till seriesegern i grundserien.
– Ja, tack så mycket!

 

 

Foto: hammarbyfotboll.se

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS