toggle menu

HTV: Jansson inför Djurgården borta – "Behöver bli vassare i sista tredjedelen"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Emma Jansson om första tredjedelen av säsongen samt känslan inför måndagens bortaderby på Östermalm. Se intervjun ovan eller läs den nedan.

 

 

Emma, hur är känslan i laget så här några dagar efter Kristianstadsmatchen?
– Vi har pratat igenom den och vi tar faktiskt med oss väldigt mycket bra saker. Vi skapade mycket mer målchanser än vad vi gjort i tidigare matcher och det är ändå positivt, tycker vi. Och även fast vi vinner matchen så tar vi ändå med oss lite självförtroende i det, men vi behöver bli lite vassare i sista tredjedelen.

 

Kanske en dum fråga men nu har det ju gått lite mer än en tredjedel av säsongen – börjar man liksom kolla tabellen och så, med tanke på den något skrala poängskörd som har varit nu?
– Det är väl klart man kollar på tabellen. Vi har ju pratat om att vi såklart vill ligga högre upp än vad vi gör, men nu får vi ta en match i taget och vi ligger där vi ligger, och vi får börja jobba härifrån. Djurgården på måndag nu, så hoppas vi att vi kan komma på banan igen där.

 

De senaste matcherna har du fått kliva in på topp, sedan händelsen med Wangerheim mot BP. När vi spelar in det här vet vi inte exakt vad statusen är där. Men en gammal kär position för dig, va?
– Ja, det är kul att få komma tillbaks och spela som forward. Jag har ju som sagt spelat där i många år i tidigare klubbar och även här i Bajen, så det är kul. Det känns som att jag får vara mycket delaktig i det offensiva spelet och får vara mycket i box, det tycker jag är kul. Sedan får vi hoppas att poängskörden börjar komma.

 

Om vi ser till Djurgården då, som väntar härnäst. Det blev ju hemmasegrar för respektive lag i fjol. Om vi tar bortamötet från i fjol specifikt – vad minns du av det mötet?
– Inte så goda minnen eftersom vi förlorade, tyvärr. Men vi vet att gör vi en bra match, då spelar det ingen roll hur det har sett ut innan. Och vi vet att vi har mycket kvaliteter för att göra en bra match och ta tre poäng. Vi får se till att träna och fokusera lite på småsaker nu inför.

 

Hur mycket har du sett av Djurgården i år?
– Inte jättemycket. Men jag har hört att det gått bättre nu på senaste och de hade lite tufft i början där. Men som vanligt försöker vi att inte fokusera så mycket på dem, men det är ett derby som stundar och det är alltid kul. Så jag tror att det kan bli en tuff och bra match.

 

Om vi gottar oss i något positivt, vilket är ditt bästa minne mot Djurgården?
– Förra året gjorde jag ju två mål mot dem och vi vann här hemma på “Kanalplan”, så det är väl det som jag kommer ihåg som färskast just nu.

 

Kanske dags för en bortaseger, då?
– Ja, det hade inte varit fel. Det hade varit kul att få tvåla till dem på deras hemmaplan.

 

Vad vill du se från er då på måndag, för att ro hem de tre poängen till Söder och få fira med en förhoppningsvis stor bortaklack?
– Fortsätta på det spel vi har visat upp att vi kan spela, behålla bollen och kombinera oss igenom. Och mot Kristianstad visade vi också att vi är bra på omställningar och det går väldigt snabbt. Och ta med oss att vi skapar mycket lägen, men bara slipa till det sista, så tror jag att målen kommer komma.

ANNONSER

Comments

comments