toggle menu

ANNONS

HTV: Jeppe inför Degerfors - "Bra harmoni i laget"

Av Redaktionen, Publicerat för 3 månader sedan.

Hör Jeppe Andersen berätta om sina tankar inför bortamötet mot Degerfors på torsdagskvällen.

 

 

Jeppe, sista träningen inför Degerfors-mötet. Vad gör ni så här dagen före match på träningen?
– Vi har lite kvadrat och lite lek, och sedan kör vi lite taktiskt. Går igenom hur vi ska spela, hur vi ska pressa och sådana saker. Och sedan kör vi lite fasta på slutet. Så en ganska lugn träning dagen innan match.

 

Brukar ni anpassa ert spel efter motståndaren mycket, eller är det små detaljer?
– Det är klart man anpassar lite, hur de spelar, vilket system de spelar i och sådana saker. Men äh, det är mest hur vi brukar göra, det är små grejer som man kanske justerar lite utefter vilka man möter. Men nej, mest kör vi vårt eget spel.

 

Du gjorde ett tidigt inhopp mot Sundsvall och spelade från start nu senast mot Mjällby. Hur tycker du att dina matcher har funkat, de här två senaste?
– Ja, det var lite rörigt i Sundsvall, med Darijan som fick lite känning. Men skönt att spela, det är så jag tänker. Jag hoppas ju på att spela så mycket som möjligt. Jag vet att det är hård konkurrens på mitten, det är många som gör det bra och bjuder till, så man måste vara vass varje dag. Så det försöker jag göra, och så får vi ser hur mycket speltid det kommer bli.

 

Nu har ni ju spelat de här tre matcherna, det har varit konstgräs, det blir första gräsmatchen i år. I alla fall om nya mattan på Stora Valla håller. Hur ser du på det, att få kliva ut på gräs? Ni har inte gjort några grästräningar inför?
– Som jag förstått det så är det en helt ny plan som de har lagt. Vi får ju se hur bra den håller. Förhoppningsvis förstör vi den inte totalt efter matchen i morgon… Jag tänker så här, det ska bli skönt att spela på gräs, faktiskt. Det saknar man lite ibland, att spela på gräs. Det är ändå fotboll, tycker jag i alla fall, så det ser jag fram emot.

 

Nu ska vi inte uttala oss om gräsets kvalitet, det är en ny matta och kan vara lite löst kanske innan den sätter sig. Men Jeppe Andersen på en kanske inte helt 100 gräsplan, det är inte så illa ändå?
– Nej, absolut inte. Haha, det är lite lättare att hinna in i press, det går inte lika fort som på konst. Så jag gillar det, jag är van med det från Danmark, men nu har man så pass svensk att man vant sig vid konstgräset också… Men det ska bli kul.

 

Degerfors, tung öppning, vi har haft en riktigt fin öppning. Om vi börjar med hur känslan är i laget efter en sådan här start; hur mår ni?
– Vi mår jättebra. Jag måste ändå säga att det är bra harmoni i laget och folk är glada. Massor av spelare med självförtroende och en tro på saker. Så det kunde inte vara mycket bättre, men det gäller att fortsätta jobba, det är därför vi har gjort det bra – för att vi har jobbat hårt. Så det ska vi fortsätta med. Och fortsätta vara ödmjuka. Då kommer vi förhoppningsvis fortsätta i det bra stimmet vi är inne i.

 

Degerfors som sagt, tung öppning. Vad väntar du dig för typ av match på Stora Valla?
– Jag vet inte. Degerfors, de vill väl ändå försöka spela lite fotboll som jag minns dem, och det tror jag är bra för oss. Så det inte bara blir en stängd match, då kommer det ju finnas lite ytor. Om de går bort sig och gör misstag och sådana saker. Det kan nog bli en bra match tror jag faktiskt, med två lag som förhoppningsvis vill spela fotboll.

 

Och vad som ser ut som ett ganska bra stöd på läktarna för er. Hur är det att spela bortamatch?
– Det är inte så jobbigt faktiskt, haha. Som du säger har vi bra stöd till varje match. Man har blivit van vid att man har många fans med på läktarna även fast det är bortamatch. Det är jäkligt skönt att de stöttar oss så bra, så det får de gärna fortsätta med, så får vi fortsätta med att vinna matcher. Då kommer det bli en kul säsong.

ANNONSER

Comments

comments