toggle menu

ANNONS

HTV: Mads efter Malmö - "Vi skapar nog för att vinna"

Av Redaktionen, Publicerat för 1 månad sedan.

Bajen föll mot Malmö efter straffdrama. Hör Mads Fenger berätta om sin syn på matchen.

 

 

Mads, förra året stod vi här som vinnare och nu förlorar vi cupfinalen. Berätta om dina känslor.
– Tråkigt. En match som avgörs på straffar igen, förra året vann vi på straffar, i år blir det inte så. Det är lite tråkigt att det ska avgöras på det sättet, när jag tycker vi gör en ganska bra match.

 

Hur upplevde du matchen ute på planen? Du var ju med hela vägen.
– Mm. En match där vi försöker ta tag i bollen. Det känns som att Malmö var trygga med att vara mycket mer defensiva. Men jag tycker ändå vi skapar de chanser som behövs för att vinna matchen på ordinarie tid.

 

Det blev ju 0-0 tidigare här i våras mot Malmö. Tycker du matcherna påminner om varandra?
– Nja, lite grann. Alltså, jag var inte med från start i förra matchen mot Malmö, men det var väl på samma sätt som förra matchen. Malmö lite mer defensivt och vi som försöker att göra något med matchen.

 

Som du säger, ganska chansfattigt, ni hade såklart helst avgjort under ordinarie matchtid. Vad säger du om lägena ni skapar? Det är ett par chanser ändå som är riktigt heta.
– Vi har en kontring med… jag tror det är Gustav, som är nära. Sedan har vi Williot som har ett avslut i straffområdet. Ja, det borde räcka till en vinst, men det gör det inte.

 

Du lägger en av straffarna, sätter den. Du gjorde likadant förra året. Berätta, hur är känslan att gå fram där, den här gången dessutom med en fullsatt arena?
– Ja, det är såklart en skillnad om det är full arena eller om den är tom. Men ja… jag har gjort det förut, så jag vet hur det känns. Det är bara att ta ett beslut och hålla fast vid det.

 

Den här förlusten innebär ju att det inte blir något Europaspel; nu har vi bara ligan att spela för. Hur ser du på det och hur det påverkar vår säsong framöver?
– Det är klart att just nu ska vi bearbeta den här matchen. Och sedan är det en match i helgen som vi också måste vinna. För, som sagt, vi går för att vinna Allsvenskan. Men just nu ska vi liksom försöka att komma vidare, för det är tråkigt just nu.

 

Hur går det att ladda om efter en sådan här förlust, när det är ganska kort till nästa match?
– Jag tror alla har olika, egna sätt att bearbeta matchen på. Någon kanske ska se matchen igen, andra ska bara hem och vila och ta det lugnt. Men vi är redo inför helgen, till nästa match mot Värnamo.

ANNONSER

Comments

comments

ANNONS