toggle menu

ANNONS

HTV: Martí - "En positiv upplevelse"

Av Therese Back, Publicerat för 2 veckor sedan.

Martí om träningsmatcherna mot Jönköpings södra och Östers IF samt en sammanfattning om lägret i Kosta.

 

Martí, lägret är nu över efter att ha avslutats med två vänskapsmatcher. Vad tycker du om matcherna?
– Jag tycker det har gått enligt plan, vad vi ville ha – att få många minuter i alla killarnas ben. Det har varit ett intensivt läger med en del träning och de här två matcherna. Överlag tycker jag att vi kan ta med oss en väldigt positiv erfarenhet, från alla de här dagarna. Förstås finns det många saker att förbättra.

 

– I går tycker jag att vi fick en väldigt bra känsla av första halvlek, den andra halvleken höll kanske inte samma höga nivå som den första, men fortfarande tycker jag att vi tävlade på väldigt hög nivå med ett väldigt ungt lag. Så jag är väldigt glad över vad många av HTFF-spelarna levererade. Vi fick också göra några små förändringar, då Bjørn inte kunde spela på grund av en mindre blessyr i träning. Samma med Abbe, och Richard. I slutändan kunde vi inte använda de tre viktiga spelarna, och förstås blev rotationen av spelare lite annorlunda mot vad vi ville och hade planerat för.

 

– Vi hade också en bra match här i dag. Den var lite mer utmanande, skulle jag säga, för jag tycker Öster visade upp en bra nivå i dag. Vi inledde matchen rätt så bra; under de första 20-25 minuterna där vi också gjorde två mål tycker jag att vi spelade rätt bra. Men sedan öppnade matchen upp sig lite. Vi höll oss inte i bra positioner för att göra snabba omställningar och återerövra bollen, och att matchen är lite upp och ner är inte precis vad vi vill ha. Men överlag tycker jag att vi kan ta med oss mycket positivt från det här lägret.

 

Om du summerar lägret, från det att ni anlände till nu, vad tycker du?
– Jag skulle säga att det har varit en användbar period för oss, i förberedelserna inför nästa match mot Häcken som har varit fokus hela tiden. Vi förbereder oss nu inför en väldigt viktig match när vi är tillbaka den 26:e. Det var förstås också läge att testa nya saker, och att testa de unga spelarna som vi följer varje vecka i HTFF, men nu fick tillfälle att se hur de agerar i spel med mer erfarna spelare.

 

– Nu är vi i en period där vi tyvärr har en del småskador, plus det faktum att Mayckel och Williot är borta, så det blir förstås en period där de unga spelarna från HTFF kan ta viktiga roller de närmaste dagarna. Jag tycker som sagt det har varit en bra chans att växa som lag och att tillbringa mer tid ihop med spelarna, och för att ta steg framåt.

 

Ni har tränat på gräs den här veckan. Är det något ni vill fortsätta göra, inför gräsmatcherna i Allsvenskan?
– Ja, definitivt. Det är ett mål vi har som klubb, och tillsammans med spelarna och hela klubben har vi kommit överens om att det är ett område där vi behöver förbättra oss. Och det enda sättet att bli bättre är att få tillfälle att träna mer på naturgräs. Jag måste gratulera både Jönköping och Öster, för båda planerna var fantastiska. Särskilt i går, jag tycker att det var topptoppnivå-gräs.

 

– Förhoppningsvis kan vi hitta samma förutsättningar i Stockholm, för vi har försökt hitta den här sortens planer på sistone, och det har varit väldigt, väldigt utmanande. Men målet är att träna mycket mer, det är bara så vi kan utvecklas i våra prestationer när vi spelar på naturgräs.

 

Som du sa börjar Allsvenskan igen nästa vecka. En hemmamatch där BK Häcken kommer till Tele2 Arena. Har ni redan nu påbörjat processen inför matchen?
– Ja, processen inleddes första dagen som vi var tillbaka efter ledigheten, det har såklart handlat om träning och också att få spelarna tillbaka i toppskick. Målet har hela tiden varit att förbereda oss inför matchen mot Häcken.

 

– Vi vet att vi kommer ställas mot ett lag som gör väldigt bra ifrån sig, som har erfarna spelare och som offensivt skapar en hel del situationer, och som har en erfaren tränare. Så det blir en utmanande match, men samtidigt är jag säker på att de inte betraktar det som en enkel match. Vi spelar hemma, vi vet att vi oftast är starka tillsammans med våra supportrar på hemmaplan. Nu blir utmaningen att prestera på toppnivå, för det är vad som krävs ifall vi ska ta tre poäng mot dem.

ANNONSER

Comments

comments